PORTALUL MORȚII: Stâlpul pasarelei de la pompieri – între blestem și altar! Doi bistrițeni decedați își împart lacrimile apropiaților (FOTO-VIDEO)

Ceea ce a fost conceput ca o construcție de sprijin și siguranță s-a transformat în nici cinci luni într-un macabru stâlp al morții, lângă care curg lacrimi și se nasc cruci ale aducerii aminte: stâlpul masiv de beton care susține pasarela de pe Industriilor.

Deși zona respectivă nu prezenta vreun risc în ceea ce privește sigurața rutieră, stâlpul cu pricina fiind exact la începutul unei curbe de tip buclă, ce duce strada Industriilor către breteaua drumului Sigmirului, în doar cinci luni de zile a devenit o zonă crepusculară a Bistriței rutiere.

La data de 4 decembrie 2018, în ajunul Sfântului Andrei, vestea morții tânărului inginer auto Andrei Pintican (27 de ani) șoca întreaga comunitate bistrițeană. În acea după-masă, Andrei a apăsat pedala de accelerație la maxim și a țintit parcă stâlpul de susținere al pasarelei de lângă pompieri, vis-a-vis de intrarea secundară a magazinului Dedeman de pe strada Industriilor.

La aproape cinci luni mai târziu, tot într-o zi de marți, 30 aprilie 2019, a treia zi de Paște, Ioan Bortaș repetă un accident pe care nimeni nu l-ar mai fi crezut repetabil. Conform primelor cercetări de la fața locului, bărbatul care ar fi împlinit în iulie 56 de ani nu ar fi frânat deloc, chiar dacă se apropia acea curbă de la urcarea pe pasarelă, iar viteza de deplasare nu era deloc una redusă. Ce-i drept, ploaia și carosabilul umed și-ar fi spus și ele cuvântul.

Impactul a fost unul fatal, din păcate, pentru fostul jandarm. Ioan Bortaș se pensionase de mulți ani, prin 2006, așa cum își aduc aminte unii dintre colegi. Era o persoană tăcută și retrasă, calmă. Fiind de mai bine de 12 ani ieșit din cercul profesional, retras în familie, cei care l-au mai prins activ nu știu să fi avut probleme care să-l fi făcut pe fostul jandarm să recurgă la acte nesăbuite. Una din variantele vehiculate de anchetatori este cea a unui infarct în timp ce conducea.

În ambele situații a fost vorba de o moarte violentă. În cazul lui Andrei Pintican, trupul fără viață a fost găsit în afara autoturismului, fiind proiectat în urma impactului. Mașina inginerului, un BMW tunat, a fost găsită zob, impactul cu stâlpul fiind unul puternic. În acest caz viteza trecuse de 180 km/h.

Mașina fostului jandarm nu era una puternică, de viteză, ci una mică, de oraș, un Mitsubishi Colt. În urma impactului toată partea frontală a autoturismului a fost distrusă, iar victima a fost găsită încarcerată, în stop cardio-respirator și cu membrele inferioare zdrobite. Timp de aproape o oră s-au aplicat metode de resuscitare, din păcate fără succes, fiind declarat decesul la locul accidentului.

Lângă stâlpul morții exista deja o troiță în amintirea lui Andrei, iar pe stâlp au fost scrise mesaje de condoleanțe. Acum, lângă fotografia tânărului inginer se va face loc pentru încă una, a unui jandarm care a lăsat în urmă o familie zdrobită și ea de durere.

 

Adauga comentariu