Porecla lui Dacian Ciolos din studentie era "VULPITA"! Asta isi aminteste CLAR un bun coleg de facultate al julienului! Hahahahahaha, Ciolos e atat de las ca s-a lepadat ani de zile de Virgil Ardelean care ii aducea pachetele de acasa!

Dacian Ciolos a fost un las cel putin in privinta felului in care a ales sa se lepede ani de zile de omul care l-a ajutat foarte mult in viata, unchiul sau din satul Pericei (Salaj), Virgil Ardelean, poreclit "Vulpea" (pentru inteligenta sa ascutita si siretenia sa) care a fost sef al Politiei din Cluj si apoi unul dintre cei mai importanti oameni din serviciile secrete romanesti.

"Vulpea" a fost mereu barbat si sprijin pentru familie si, desi era om cu functie mare la Cluj, nu uita sa fie omenos cu nepotul sau, Dacian Ciolos, car era student la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj.

Un articol uitat in tenebrele internetului are mult sens acum, cand il vedem pe Dacian Julien Ciolos cum incearca din rasputeri sa se scuture de trecutul sau plin de relationari cu securisti sau militieni, vrand sa apara fraierilor care il mai cred drept un luceafar al politicii romanesti. Articolul a fost publicat de Ziua de Cluj acum 3 ani si a fost semnat de Dan Horea, un jurnalist serios din Cluj.

 

Articolul este plin de detalii interesante despre studentia lui Ciolos, detalii ce au fost dezvaluite de un fost coleg al lui Dacian Cioloş, Ioan Gheorghe Oroian, fost sef al Senatului Universitatii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV).


Din capul locului, Oroian a dorit să facă o precizare: „Am văzut că se spune despre Dacian că este agronom şi e greşit. El este horticultor. Eu sunt agronom. Am fost şefi de an împreună, Dacian la Horticultură, eu, la Agronomie". Principala trăsătură pe care foştii colegi şi-o amintesc despre premierul desemnat este că era retras. Acest epitet le întrece pe altele, la fel de corecte: sobru, silitor, ambiţios.
„Am făcut multe proiecte amândoi, am fost şi în Franţa împreună, la stagii de practică, eram amândoi în consiliul studenţilor şi în senatul universităţii. Ne întâlneam periodic. Era un tip serios, retras. Poate prea retras. Nu era influenţabil. Am încercat să îl scoatem la o bere, la discotecă, la fotbal; nu venea niciodată. Îşi vedea de ale lui. Era ambiţios şi silitor, participa la toate cursurile şi seminariile, deşi acest lucru nu era obligatoriu. Se întâmpla imediat după Revoluţie şi exista un grad mai mare de libertate", şi-a amintit Oroian in articolul din Ziua de Cluj.


„Vulpiţa", nepotul „Vulpii". Si o caracterizare premonitorie despre dacian: "Este prea moale"


Deşi studenţii mai retraşi sunt, de regulă, ţinta glumelor colegilor, Oroian spune că acest lucru nu era valabil şi în cazul lui Cioloş.


„Nu avea poreclă, îi spuneam cu toţii Dacian. Câteodată îl mai tachinam uşor, pe seama rudeniei cu şeful de la acea vreme al poliţiei clujene. Îi spuneam „Vulpiţa". Unchiul său, Virgil Ardelean (cel care urma să ajungă şeful unităţii cunoscute ca „doi-şi-un-sfert" n. red.), îl vizita uneori, mai venea să îi aducă pachete de acasă", a spus profesorul clujean.


Acesta a dezvăluit că Cioloş a făcut un gest elegant in 2014, la întâlnirea de 20 de ani cu foştii săi colegi. „S-a oferit să suporte el cea mai mare parte a petrecerii. Au fost vreo 40 de oameni la masă, cred că la Gilău a fost organizată. Dacian cred că a scos din buzunar vreo 2-3.000 de euro".


Jurnalistul Dan Horea l-a întrebat pe profesorul universitar care crede că va fi prestaţia lui Cioloş ca premier. „Este prea moale, în înţelesul bun al cuvântului. Nu ştiu cum va lua decizii sub presiunea majorităţii. El nu a fost niciodată omul care să spună „asta este ideea mea şi o susţin până la capăt".


Era mai mult omul medierii, cel care încerca să împace şi capra, şi varza. Eu cred că prim-ministrul trebuie să fie un om cu mână de fier. Oricum, am văzut la ultimele întâlniri că Dacian şi-a îmbunătăţit mult comunicarea faţă de cum era ca student", a spus Oroian.


In articolul din Ziua de Cluj, se mai vorbeşte şi despre tenul său, pe care vărsatul de vânt a lăsat urme vizibile. Este vorba despre o suferinţă rămasă netratată în copilăria petrecută la ţară mult înainte de Revoluţie, când oamenii îşi puneau straie de sărbătoare ca să meargă la medic; şi de cele mai multe ori nu mergeau. De altfel, foştii colegi bănuiau că aceasta este cauza pentru care Dacian Cioloş era retras. „Nu ştiu să fi avut vreo iubită în timpul facultăţii", a spus Oroian.

<div class="wysiwyg mb" itemprop="headline" content="Studenţia lui Cioloş „Vulpiţa" ,="" la="" cluj.="" relaţia="" cu="" şcoala,="" colegii="" şi="" fetele"="" style="box-sizing: border-box; margin-bottom: 15px; caret-color: rgb(68, 68, 68); color: rgb(68, 68, 68); font-family: Lato, sans-serif; font-size: 14px;">

 

Adauga comentariu