Pompierii voluntari din Bistrița țintesc primul loc în cadrul concursului național dedicat SVSU

Bistrițenii care au trecut în ultima perioadă pe lângă Stadionul „Jean Pădureanu” au putut vedea la antrenamente o echipă de tineri pompieri care se „băteau” cu furtunurile în curse contra-cronometru. Este vorba de pompierii voluntari din cadrul Serviciului de Voluntariat pentru Situații de Urgență Bistrița care se pregăteau pentru finala concursului național de profil ce va avea loc în perioada 1-3 august la Brașov.

În această competiție participă opt echipe de pompieri voluntari și alte șapte echipe din partea serviciilor private, toate fiind calificate după câștigarea mai multor etape locale și regionale. Bistrița va fi reprezentată de o echipă formată din opt servanți, două rezerve, un antrenor și un șef de lot.

Obiectivul nostru la Brașov este unul foarte clar, fără discuție: locul întâi! Acest loc ne va putea califica la etapa europeană a acestui concurs, căci există și o astfel de etapă. Cel mai probabil acesta se va disputa în Elveția” – a declarat pentru stiridebistrita.ro șeful Serviciului de Protecție Civilă și Voluntariat pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Bistrița – Irinel Rad.

Una din probele de concurs pentru care voluntarii bistrițeni se antrenau în momentul prezenței echipei stiridebistita.ro este legată de dispozitivul de intervenție, mai exact o motopompă la care se conectează o serie de tuburi flexibile și furtunuri din care, la finalul acestui dispozitiv, trebuie să iasă apa. Echipa pentru această probă este formată din șapte oameni, din care patru la furtunurile de tip A, unul la furtunul de tip B și alți doi la furtunurile de tip C:

SVSU Bistrița are la acest moment aproximativ 55 de voluntari din care aproape 20 sunt femei. Cei care doresc să devină pompieri voluntari trebuie să se alinieze unor cerințe destul de simple, dar stricte:

În SVSU Bistrița nu discutăm religie, nu discutăm politică și nu există niciun fel de discriminare! De asemenea, cel care dorește să facă parte din rândurile noastre trebuie să aibă domiciliul stabil în Bistrița, vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, să nu aibă cazier sau dosar penal și să fi absolvit unul dintre cursurile specifice cum ar fi cel de prim ajutor, precum și foarte multă aplecare către voluntariat!” -  a completat Rad.

La Bistrița, pompierii voluntari au în dotare o autospecială cu stigere cu apă și spumă, două autospeciale de intervenție, un logan pentru latura preventivă și cea mai nouă dintre dotări, o ambulanță de tip B primită sub formă de donație din Germania care a fost utilată de municipalitate conform standardelor anului 2018.

Adauga comentariu