Polițiștii bistrițeni au descoperit motivul absenteismului elevilor: sfânta cafeluță din timpul cursurilor!

O mică razie a polițiștilor bistrițeni, acțiune desfășurată pe baza unei tematici, a scos la iveală unul din motivele absenteismului: prezența în localuri a elevilor în timpul cursurilor.

Astfel, conform unui comunicat al IPJ BN, în opt localuri publice controlate, aceștia au identificat nouă elevi care chiuleau de la ore:

„Au fost verificate 8 localuri publice de pe raza municipiului, iar în urma controalelor au fost depistaţi 9 elevi care învăță la licee din oraș și care nu frecventau cursurile şcolare. Elevii au fost încredințați conducerii unităţilor şcolare în vederea luării măsurilor ce se impun”.

Practica nu este una nouă, aceasta a apărut încă de la revărsarea libertății peste România, mai exact din ianuarie 1990. Singura diferență este că acum nu se mai fumează în localurile cu pricina, căci altfel polițiștii nu mai puteau identifica nimic.

Însă această practică nu este încurajată neapărat de elevi, căci fuga de la ore nu s-a inventat acum și aici. Conform legislației în vigoare, localurile publice nu au voie să servească băuturi alcoolice minorilor. Desigur, elevii fugiți de la ore nu consumaseră alcool, eventual un inofensiv suc sau o cafeluță, însă aceeași elevi pot fi regăsiți pe-nserate, în aceleași localuri sau în altele, cu „alimentul” bere în față, iar aici vorbim de vârste mult coborâte sub 18 ani.

Ați auzit de vreo razie în acest sens? Barurile și pub-urile chiar se țin de lege și nu servesc alcool minorilor? Oricum, aceasta este o problemă infimă pe lângă cea a consumului de droguri în rândurile elevilor, consum care se practică atât în timpul orelor de curs, în școală sau în afara acesteia, cât mai ales după, iar anumite localuri publice nu sunt străine de aceste îndeletniciri.

 

foto cu caracter ilustrativ, sursa: 7iași

Adauga comentariu