Poliția Locală Bistrița, din nou penibilă: pretinde autorizații pentru jocuri în Parcul Municipal! Oare ce urmează, amenzi pentru baloane de săpun?!

Am fi vrut să fie doar o glumă proastă, un răutăcism gratuit, o exagerare jurnalistică, dar nu e! Din păcate, e real și se întâmplă cu regularitate în Bistrița: poliția locală screme abuzuri din orice poziție, nu vrea să evolueze de la stadiul de amibă cu cașchetă și poluează moral orice tentativă de normalitate!

Parcul Municipal Bistrița este unul dintre cele mai aglomerate și animate locuri din municipiu, poate singurul loc unde acest oraș mai are o zvâcnire de viață, de culoare și câteodată de civilizație urbană. Din când în când, aici se mai întâmplă câte ceva, mici acțiuni (ale unor ONG-uri în marea lor majoritate) care au un farmec aparte în acest loc dedicat destinderii și promenadei.

Astfel, sâmbătă, 13 iulie, a avut loc o nouă ediție a evenimentului Bistrița Armonia Jazz, un concept apropiat de mult mai celebrul Jazz in the Park. Este vorba de diferite activități recreative precum alergare, jocuri de grup, pictură, șah cu piese gigant și multă muzică.

Printre activități am pomenit șahul cu piese gigant, activitate desfășurată tocmai pe tablele de șah gigant din zona Foișorului, în fața statuii lui George Coșbuc, deci un loc gândit exact pentru astfel de activități.

Doar că... nu se pot efectua astfel de activități fără autorizație de la Primărie! Frumos (a se citi penibil), nu?! Adică există tabla gigant, dar nu se poate folosi fără autorizație, de parcă ar fi vorba de un trial cu ATV-uri! Mai mult, evenimentul în totalitatea lui a fost aprobat de către distinsa municipalitate, fiind vorba de un proiect finanțat de Consiliul Local.

Foto: Doru Mârza - Consiliel Local PER

Dar nu! Vigilenții de la Poliția Locală nu pot fi păcăliți de astfel de tertipuri criminale! Ei vor să vadă autorizația! Băi oameni buni, căci sunteți oameni și se presupune că gândiți, voi nu vă vedeți, auziți, simțiți deloc?! Pe același principiu ar trebui ca fiecare dintre noi, cei care ne petrecem ceva timp în Parcul Municipal și avem de gând să facem și altceva în afara unei simple plimbări, să ne scoatem autorizație de la Primărie?

Dacă ne jucăm cu copiii șotron, musai țâdulă de la Primărie! Dacă mai jucăm și un badminton fără aprobare, pușcăria ne mănâncă...

Bravii polițiști locali nu sunt la primul abuz de acest gen în Parcul Municipal Bistrița! Chiar de 1 Iunie, de Ziua Internațională a Copilului, zeloșii cu cașchetă și normă de hrană au luat la puricat niște amărâți de clovni care umflau baloane! Ceva suspect era la ei, poate că erau dealeri de stupefiante (droguri – să înțeleagă și zeloșii)...

(credit foto: Arian Neagoș)

Culmea, foarte rar către deloc îi vezi pe acești purători de uniformă să se lege de aurolacii care împânzesc orașul, de bicicliștii vitezomani ce dau buzna pe aleile din același parc fără să le pese de copiii ce zburdă, având pistă dedicată, sau pe mâncătorii de seminințe ce scuipă în batjocură trecătorii, stând cu picioarele pe bănci.

Totuși, care mai e rostul și sensul acestei instituții numită pompos Poliție Locală?!

Comentarii

veverit primaru

15.07.2019 14:52

Apoi nu era mai bine la un DETI in GARA ? Acolo nu te mai legitima nimeni pt. ca dupa DETI nu iti antrenezi memoria.

Adauga comentariu