Perioadă încărcată pentru jucătoarele și tehnicienii Gloriei 2018: încep stagii de pregătire la loturile naționale

Nu mai puțin de zece membri ai lotului Gloriei 2018 vor face parte din loturile naționale de pregătire. Stagii de pregătire vor avea loc la Craiova, dar și la Bistrița, iar trei dintre jucătoarele Gloriei au fost convocate la lotul național al țărilor de proveniență.

La Craiova, între 27 septembrie și 3 octombrie, loturile naționale de senioare și tineret au fost convocate pentru un stagiu de pregătire. Din lotul Gloriei vor face deplasarea la Craiova patru jucătoare, două la lotul de senioare și alte două la cel de tineret.

Este vorba de Nicoleta Dincă și Raluca Băcăoanu (foto sus) în cazul senioarelor, precum și Andra Moroianu și Miruna Pica (foto jos) pentru lotul de tineret.

Pe lângă aceste patru nume vor mai părăsi Bistrița alte trei jucătoare, acestea fiind chemate în țările de origine pentru a lua parte la pregătirile loturilor naționale.

În această situație se află Natallia Vasileuskaya și Dziyana Ilyina, convocate la naționala Belarusului, stagiul de pregătire al acestora fiind programat pentru perioada 24 septembrie – 5 octombrie.

Almudena Rodriguez Rodriguez este și ea convocată pentru pregătire cu lotul național al Spaniei, stagiu ce se va desfășura între 27 septembrie și 4 octombrie, la Barcelona.

Nici echipa de tineret a României (sportive născute între 2002 și 2003) nu face rabat de la această sesiune de antrenamente. Lotul este condus de tehnicienii Gloriei, Horațiu Pașca și Mihaela Evi, iar din acest lot mai face parte și o altă sportivă a Gloriei, Luana Drăgunoiu.

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a decis ca tricolorele născute în anii 2002-2003 să desfășoare în perioada 27 septembrie – 4 octombrie un stagiu de pregătire centralizat în municipiul nostru.

 

Adauga comentariu