Perfidia roșie din Polivalentă: frumoasa echipă de handbal trecută viclean în curtea PSD-ului bistrițean

Joaca de imagine pe care Radu Moldovan o continuă la Bistrița a atins și zona de intimitate a sufletului unui iubitor de sport. Râia politică a fost adusă pe șustache în sala de sport, cu mult tupeu și nerușinare, la fel cum s-a infiltrat în cultură, sănătate, administrație sau voluntariat.

Investițiile în sport, în special în handbalul feminin bistrițean, sunt datorate administratorului Radu Moldovan, fără doar și poate! A fost singurul care a avut boașele necesare prinderii acestui taur numit investiții în sport, fiind și viclean în previziuni, căci s-a axat pe zonă de unde să scoată și rezultate: handbalul feminin.

CSM-ul își ținea potențialul într-un depozit de talente sărăcăcios, un fel de centrală termică dezafectată. Fetele și stafful tehnic colcăiau în propriile zbateri, fiind hapsâni de rezultate, dar fără să aibă de unde ciuguli acel minim de grăunțe numite boabe de speranță. Aici a văzut Moldovan cu ochii săi de pasăre de pradă un potențial. A riscat (nu neapărat legislativ, cât material) ca în poker, a mers chiar și la cacialma, dar și-a luat potul, un pot pe care, cel puțin de ochii lumii, l-a materializat în favoarea sportului și județului.

Perfidia politică însă nu lasă loc de întoarcere. Noua echipă de handbal feminin s-a trasnformat din CSM în Gloria, a trecut din curtea unui minister de resort (cel al sportului) în „administrativa” clădire a Consiliului Județan, direct sub sctricta observare a liderului politic Radu Moldovan. Și-a schimbat și culoarea, a trecut de la albastrul încetățenit în sportul bistrițean la roșul cel fără de vină politizat! De imn nu mai pomenim, căci avem un anumit respect pentru Florin Săsărman, iar patetismul nu-l prinde bine în această situație.

Logistica partidului a devenit subit logistica echipei. Cei care odinioară lipeau afișele PSD, acum împart invitații și tricouri la meciurile amicare ale fetelor. Tricouri roșii, să se coloreze perfid Sala Polivalentă din Bistrița, să-i zâmbească orgoliul celui care-și adună acoliții în loja dedicată personalităților, o lojă ce poate primi denumirea partidului fără nici cea mai mică reținere.

Un colț de Polivalentă a rămas albastru... Acolo bate inima echipei! Se numește Peluza Albastră și este o mică și antrenantă galerie. Pentru ei contează echipa, fetele, meciurile. Sunt prezenți alături de fete și acasă, dar și în deplasare. Contează și rezultatele, fără îndoială, dar nu se dezic atunci când eșecul sportiv se arată.

Bistrițenii au prins drag de această echipă, fiind și singura care să mai reprezinte acest oraș și județ în țărișoară. Toți simt coada draconică băgată printre scaunele Polivalentei, dar o ignoră. Mulți au îmbrăcat tricourile roșii primite de la „voluntarii” PSD fiind cu gândul la fetele ce prestează pe teren în numele sportului, al handbalului și al Bistriței.

Lui Radu nu îi pasă acum de povești, el merge înainte. Pentru sportul local, în special pentru handbal, este benefic, dar să nu ne mirăm dacă în campaniile electorale ce vor urma vom auzi la capitolul „realizări mărețe” și cuvântul „handbal”. Deocamdată sportivele și stafful tehnic, cel puțin antrenorul principal, nu se hrănesc din farfuria politică întinsă de „finanțator”. Sunt profesioniști și își fac treaba lor dincolo de insinuări sau propagande politizate!

Baftă, fetelor! Baftă, Horațiu Pașca!

Adauga comentariu