Pentru Cristian Niculae, invenția roții era suficientă doar ca schiță, ca declarație, nu era musai să se inventeze și practic! Cel puțin așa face el cu parcările în Bistrița...

Atunci când vrei să zici CEVA și nu ai efectiv ce zice, tot zici! Asta ca să-l parafrazăm pe Tibi Ușeriu (ne cerem scuze ultramaratonistului pentru context), care zicea „atunci când nu mai poți, mai poți un pic”...

Viceprimarul Cristian Niculae a vrut să puncteze maxim chiar într-una din cele mai sensibile și erogene problematici ale municipiului Bistrița – parcările! Și a făcut-o exact cum știe domnia sa mai bine: prin declarații pe facebook. Adică s-a trezit înainte de culcare, seara trecută, cu o revelație legată de parcări, o soluție la care absolut, dar absolut nimeni și niciodată nu s-a mai gândit!

Declicul revoluționar se referă la folosirea punctelor termice dezafectate pentru construirea de parcări supraterane etajate! WOW! Băi neamule, cât de simplu era, cât de la îndemână și nimeni nu a văzut această oportunitate salvatoare pentru întreaga mobilitate urbană a Bistriței!

Dincolo de ironie trebuie musai precizat faptul că această idee este vehiculată de foarte mult timp, cu mult înainte de inventarea contului de facebook, în mai toate mediile posibile din Bistrița: în presă, pe stradă și la colțul acesteia, în Consiliul Local, în biroul deja ex-primarului Crețu, toate acestea fără nici cea mai mică intenție de punere în practică!

Cristian Niculae o dă de gard, sau mai bine zis de bordura parcării, inclusiv în cazul locațiilor cu pricina, recte centralele termice. Wannabe spune că există 14 astfel de locații, dar s-ar interveni numai acolo unde este posibil! Pe bune?! Păi nu asta era problema, drobul de sare? Că nu se poate interveni, că încă nu sunt definitivate anumite acțiuni în instanță pe această temă, că situația juridică a acestor centrale nu este una clară? Că acolo unde s-a putut s-a preferat schimbarea destinației în centre de rugăciuni sau birouri pentru poliția locală...

Dacă tot face astfel de declarații, nu mai bine se interesează EXACT câte și care dintre acestea se pot transforma și mai ales cum și când? Eh, e mai popular (a se citi populist) să postezi un truism...

Mai mult decât atât, același vizionar ne spune în aceeași postare că potenții dezvoltatori imobiliari ar trebui să amenajeze câte un loc de parcare pentru fiecare unitate locativă construită! Serios?! Dar stați că mai continuă demoagogia politrucului inventat de Radu Moldovan: specificarea clară a acestei prevederi în Regulamentul Urbanistic și în Planul Urbanistic General, votat acum 6 ani!

FALS! PUG-ul a fost revotat în urmă cu doar câteva luni, tocmai de trupa de comando a consilierilor păpuși ai PSD Bistrița, organizație pe care tot uităm cine o conduce! De ce nu s-au făcut atunci aceste prevederi în cele două documente oricum extrem de controversate?! Pentru că Cristian Niculae, pentru că penibilitate, demagogie, populism! Pentru că numai joi seara, 13 iunie pe la ora 20 și-un pic i-a picat fisa „candidatului”?

Oare când ne va pune Cristian Niculae în fața faptului împlinit în ceea ce privește anumite „intenții”, căci nu avem parte decât de declarații postate pe facebook sau rostite în penibile conferințe de presă?

Cum ar fi fost ca Niculae să ne spună că de mâine vor începe lucrările la aceste ipotetice parcări, oferindu-ne măcar câteva soluții tehnice și locații exacte?

„Bistrița trebuie să se dezvolte ca un oraș modern, durabil și smart& green” – spune viceprimarul în încheierea postării sale de pe facebook. Foarte adevărat, ne lipsește însă gospodarul...

 

foto: facebook - Cristian Marius Niculae-Viceprimar al Municipiului Bistrița

Comentarii

Balan Marius- e...

14.06.2019 17:52

Eu nu iau la misto ceea ce a declarat vicele in materie de parcari. Daca CRISTIAN NICOLAE a invatat lectia cum ca orice constructie pe spatiile verzi este in contradictie cu legea 24 a SP.VERZI , atunci eu il sustin. Daca vicele nu repeta greselile lui OTC si a celor 11 consilieri de a masacra parcuri si a face loc la masini, atunci eu sunt de partea lui. Vicele a dat dovada cel putin la AStv ca a luat contact cu cele 500 de semnaturi depuse de mine in CL semnaturi de la locuitorii din vecinatatea parcului Eminescu care nici nu vor sa auda de o asemenea lucrare. Bra\vo CRISTIAN NICOLAE. Voi avea o  discutie serioasa pe aceasta problema sa nu se rasgandasca si sa o faca. Cu vointa se pot realiza destul de usor cate o parcare supraterana pe an. Primaria este proprietara a 24 de puncte termice.

Adauga comentariu