Pentru al treilea an consecutiv, Tășuleasa Social și Die Johanniter au ajuns cu „Camionul de Crăciun” în Basarabia, la Glodeni (FOTO)

Cu 26 de ani de experiență în postura de „Moș Crăciun”, Die Johanniter – organizație caritabilă din Germania, a ajuns la expediția cu numărul 17 a Camioanelor de Crăciun în România, eveniment organizat sub directa coordonare a „elfilor” de la Tășuleasa Social.

Pentru ediția 2019, din Camionul de Crăciun s-au distribuit 23.500 de cadouri către copiii înscriși în forme de învățământ în județele Sibiu, Cluj, Sălaj, Maramureș, Mehedinți, Bistrița-Năsăud, Suceava și în Republica Moldova.

„Fiecare colet a fost împărțit de circa 1000 de voluntari implicați în această acțiune. Printre aceștia îi numărăm pe pompieri, jandarmi, poliția locală, autorități și mai ales profesori, cadre didactice. Împreună cu voluntarii Tășuleasa, acești oameni și-au sacrificat ziua de sărbătoare și au provocat bucurie în rândul celor care au primit cadourile, într-un excelent model de colaborare”, au precizat cei de la Tăsuleasa într-o postare pe pagina de facebook a asociației.

Într-o astfel de „aventură”, peripețiile sunt nelipsite. Astfel, acțiunea din 2019 a început cu o mare furtună de zăpadă pe drumul dintre Oradea și Cluj-Napoca:

„Le mulțumim în mod special celor de la Serviciul Rutier Bihor, Cluj și Bistrița-Năsăud și Direcția Rutieră IGPR pentru exemplara mobilizare și ajutorul oferit ca și convoiul nostru să ajungă în bune condiții la copii”, a precizat Tășuleasa.

Pentru a respecta și o tradiție începută în urmă cu doi ani, cea legată de extinderea rutei Camionului de Crăciun în Basarabia, Tășuleasa Social împreună cu Die Johanniter au așteptat sărbătorile de iarnă pe rit vechi, atunci când trei tiruri cu cadouri au ajuns în raionul Glodeni.

O altă particularitate a Convoiului din 2019 a fost cea a unei alte extensii, de această dată fiind vorba de traseul Via Transilvanica, încurajând în acest fel oamenii din comunitățile de pe traseu să fie alături de Tășuleasa în îngrijirea drumului, și mai ales să conștientizeze faptul că un asemenea traseu de drumeție este ceva ce va înflori comunitatea locală.

Dicolo de acel „mulțumesc frumos”, pe care fiecare copil ce primește un cadou îl spune, Tășuleasa Social a implementat și un proiect de voluntariat care urmează același traseu al Camionului de Crăciun și care implică comunitățile respective în acțiunile de voluntariat ale asociației.

„Așa a luat naștere în anul 2014, proiectul “Ziua bună! - Ziua voluntarilor mici”, zi care este așteptată cu același entuziasm de către copii, ca și Camionul de Crăciun. Fiecare copil care primește un cadou, spune „mulțumesc frumos” prin gestul de a fi alături de comunitatea în care trăiește, în ziua în care se organizează diferite activități de voluntariat, de „Ziua bună”!”, se mai specifică în postarea Tășuleasa.

Adauga comentariu