Pe lângă plângerea legată de specimenele buletinului de vot, PNL BN a mai făcut o sesizare către Biroul Electoral Județean. Este vorba de o presupusă continuare a campaniei electorale, după încheierea acesteia (VIDEO)

Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud a adus la cunoștință faptul că, pe lângă sesizarea referitoare la specimenele buletinelor de vot care au aplicată mențiunea „anulat” în dreptul unui candidat, s-a mai depus una legată de continuarea campaniei electorale după încheierea acesteia.

Alexandru Vintilă, membru BEJ BN, a comuncat faptul că Partidul Național Liberal Bistrița-Năsăud a depus o sesizare privind o postare pe una din rețelele de socializare în care se continuă campania electorală:

„Este vorba de o postare pe facebook în care s-a constat că face trimitere la competitorul electoral Partidul Social Democrat. Sesizarea a fost admisă în parte, în sensul sesizării Inspectoratului Județean de Poliție în scopul cercetării și dispunerii de măsuri, dacă este cazul”, a precizat Vintilă.

Din constatările BEJ BN, este vorba de o postare pe grupul „Campanie electorală PSD 2019”, iar subiectul acestei postări este un videoclip care face referire la un competitor electoral, cu mențiunea de a vota candidatul acestei formațiuni:

„Noi nu am putut stabili cine este autorul sau dacă acesta se află în vreo culpă privind data în care a fost înregistrat materialul respectiv, sau când a fost publicat, însă am admis acea plângere și am trimis-o mai departe organelor de cercetare”, a mai precizat Vintilă.

Având în vedere faptul că grupul respectiv are o denumire generalistă, din cercetările preliminare ale BEJ BN nu s-a putut identifica dacă este vorba de un grup național sau local, însă plângerea a fost făcută de către organizația Bistrița-Năsăud a PNL birului de circumscripție județean.

Adauga comentariu