Patru grenade defensive identificate de pirotehniștii ISU la Lunca Ilvei. Pompierii au fost chemați să ajute la... distrugerea unui pod! (FOTO)

Echipajul pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrita a fost solicitat să intervină în sprijinul echipelor care lucrează pentru distrugerea unui pod peste râul Ilva pe raza localității Lunca Ilvei, la solicitarea Consiliului Județean Bistrița Nasaud.

Operațiunea de distrugere a podului în cauză este necesară pentru demararea construcției unui pod nou. Din datele primite de pirotehniști de la localnici, în zona vechiului pod ar fi fost amplasate elemente de muniție, încă din timpul celui de al Doilea Război Mondial.

„În timpul misiunii de cercetare a zonei cu detectorul de metale, pirotehniştii au descoperit, pana la această data, patru grenade defensive” – se specifică într-un comunicat ISU BN.

Misiunea preventivă şi de ridicare a potențialelor elemente de muniție gasite continuă. Pirotehniştii bistrițeni acționează înaintea echipelor care lucrează pentru distrugerea controlată a podului.

 

Foto: ISU BN

Adauga comentariu