Patru din cei șase salvamontiști din Bistrița-Năsăud sunt infectați cu Covid-19! Cum vor acoperi salvatorii disponibili zonele de interes, mai ales că Pârtia Cocoș se va redeschide duminică

Serviciul Public Județean Salvamont, aparținând Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, se află într-o situație dificilă după ce patru din cei șase salvatori au fost confirmați pozitiv în urma testării Covid-19.

Unul dintre salvamontiștii bistrițeni a fost internat în urma apariției unor simptome cauzate de noul coronavirus, fiind pozitiv la testul efectuat pentru depistarea virusului. Având în vedere această situație, șeful serviciului, Mircea Baciu, a cerut testarea tuturor colegilor, astfel că alți trei salvatori au fost depistați pozitiv, însă aceștia nu prezintă simptome.

Conform purtătorului de cuvânt al Consiliului Județean, Mihaela Ivan, activitatea Serviciului Salvamont din județul nostru, va continua să fie asigurată de un echipaj format din 4 membri, cei doi angajați (dintre care un asistent medical practicant), la care s-au adăugat doi voluntari ai Salvamont Bistrița-Năsăud. În caz de nevoie, numărul voluntarilor se poate suplimenta, fiind resurse în această direcție.

În acest moment, în județ nu există zone în care să se desfășoare activități turistice specifice, pârtiile de la Valea Blaznei și cea de la Tihuța fiind închise. Există totuși un eveniment la care vor fi prezenți salvamontiștii bistrițeni, fiind vorba de competiția „Drumul Romanilor”, eveniment reprogramat pentru weekendul viitor la Tihuța.

De duminică se va redeschide însă Pârtia Cocoș, acolo unde salvamontiștii bistrițeni vor fi prezenți. Pârtia de schi din Wonderland se află la a treia deschidere din acest sezon, întreruperile fiind cauzate de condițiile meteorologice nefavorabile.

Adauga comentariu