Pasul Tihuța îmbracă din nou albul zăpezilor! Utilajele de deszăpezire sunt în funcțiune, dar apar și accidentele cauzate de polei (FOTO-VIDEO)

Principalul drum care traversează județul Bistrița-Năsăud, Drumul Național 17, este din nou sub codul de intervenție al utilajelor de deszăpezire. Intervenţiile au început încă de azi-noapte, pe toate tronsoanele de drum pe care a fost nevoie, cu 13 autoutilaje și aproximativ 60 tone de material antiderapant.

ANM emis și cod galben de vreme severă imediată în județele Bistrița-Năsăud, Maramureș și Satu Mare - intensificări ale vântului care la rafală vor atinge și depăși local 55 km/h, atenționarea fiind valabilă între orele 9:00 și 13:00.


Pe lângă acest cod de bvreme severă imediată, Bistrița-Năsăud se află și sub o atenționare de tip cod galben de intensificări ale vântului la munte și ninsori viscolite la peste 1500 m, până duminică 17 martie, ora 03:00.


„Puncte de intervenție unde se acționează intensiv, datorită dificultății traseului: DN 17C Fiad-Dealul Ștefăniței , DN 17 Tiha Bârgăului - Piața Fântânele și DN 17 D Sîngeorz-Băi - Valea Mare. SDN Bistrița face patrulări și pe restul sectoarelor, în special pe zonele de vârfuri: Dealul Dumitrei, Dealul Herinei, Teaca, Dealul Mocodului” – se arată într-un comuncat al Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.


În aceste condiții de lapoviță și ninsoare a avut loc și un accident auto, pe raza localității Mureșenii-Bîrgăului, în care au fost implicate două autoturisme și patru victime, acestea refuzând transportul la spital.


În acest moment se circulă în condiții de iarnă, traficul pe DN17 în zona afectată fiind restricționat până la ora 9:00 pentru mașinile mari. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează în permanență starea drumurilor.

 

Foto-video: IPBN, ISU BN

 

Adauga comentariu