Parlamentarii PSD bistrițeni Daniel Suciu și Bogdan Ivan au sesizat Avocatul Poporului și cer ministrului Câmpeanu demiterea lui Mihai Mureșan


Abuzurile ISJ Bistrița-Năsăud ajung la Avocatul Poporului. O spune deputatul PSD Bogdan Ivan, cel care, astăzi a sesizat Avocatul Poporului pentru a bloca desființarea a 26 de clase de liceu în mod abuziv, de către Inspectorul General, Mihai Mureșan!
BOGDAN IVAN: Consiliul se Administrație al ISJ B-N s-a întrunit formal în 15.01.2021 pentru definitivarea cifrelor de școlarizare în condițiile în care data limită de transmitere către MEC este 22.01.2021.Nu au fost prezentate sau transmise rezultatele dicuțiilor din forurile consultative ale ISJ B-N cum ar fi CLDPS, Consilul Consultativ al ISJ sau Comisia Paritară. Diminuările cifrei de școlarizare față de propunerea fiecărei unități de îvățământ în județul nostru a avut loc arbitrar, abuziv, partinic și cu încălcarea principiilor de bază ale Legii 1 /2011.”

De asemenea, deputatul PSD Daniel Suciu a trimis astăzi o interpelare pe adresa ministrului Educației, Sorin Câmpeanu. De asemenea, Suciu, îl sfătuiește pe Ioan Turc, în calitatea lui de președinte al PNL BN, sp nu îl mai susțină pe Mihai Mureșan în funcția de inspector general, pentru că:

” Nu cred că există în țară un inspector școlar mai încăpățânat, mai obedient politic și mai lipsit de transparență! Așa cum am promis, azi am trimis o interpelare ministrului educației, cu speranța ca măcar clasele de arhitectură și muzică să fie salvate. După ce am citit interviul lui Mihai Mureșan, îmi dau seama că pentru el copiii sunt doar statistică, lui trebuie să îi dea cifrele bine, nimic altceva. Îl mai sfătuiesc și pe domnul Ioan Turc, președintele PNL, să se gândească de două ori dacă mai susține un asemenea personaj în fruntea ISJ și să se updateze cu informațiile: Guvernul PD-L și ministrul Funeriu a introdus clasa 0, așa că să nu mai caute vinovați pentru prostiile lui Mureșan. Placa “PeSeDe e de vină” e rulată de personaje mai musculoase și mai notorii!”

REAMINTIM CĂ: 

Deputatul Daniel Suciu a confirmat un fapt pe care noi îl bănuiam după discuțiile avute cu mai mute cadre didactice: există o miză uriașă a schimbărilor de directori și directori adjuncți din școlile bistrițene – desființarea a 26 de  clase a IX-a, liceu sau școală profesională.

Potrivit celor spuse de Daniel Suciu, miza schimbărilor reiese din oferta educațională girată pentru anul școlar 2021-2022 de către inspectorul general Mihai Mureșan: ” Începând cu această toamnă vom asista la cea mai drastică tăiere de clase de după 1989 din Bistrița-Năsăud. Numai puțin de 26 de clase de liceu și școală profesională vor dispărea din oferta educațională 2021-2020. Anul trecut au fost aprobate 109 clase de liceu și școală profesională, așa este nu au fost ocupate toate, iar pentru toamna lui 2021 e vorba doar de 76 de clase a IX-a. Asta înseamnă că se vor tăia  clase de la toate liceele din Bistrița-Năsăud,  ceea ce înseamnă că se vor tăia niște bugete, asta pentru finanțarea școlilor se face și în funcție de numărul elevilor înscriși în anul școlar respectiv.

Deputatul Daniel Suciu s-a întrebat retoric: ” De ce nu l-am auzit pe domnul inspector general vorbind despre acest lucru. Oare a schimbat directorul de la Prundu Bârgăului doar pentru a anunța imediat că dispare o clasa a IX-a? A schimbat directorii de la școlile din Beclean pentru că acolo vor exista tăieri massive de clase? Sper să nu fie adevărat faptul că au tăiat clasa de IX-a , cea de științele naturii de la Colegiul Andrei Mureșanu. De ce nu au zis nimic în septembrie 2020, atunci când ordinu de comasare a unor clase a fost semnat de Anisiei și transmis în teritoriu? Au tăcut mâlc pentru că era campanie electorală”, a mai spus Suciu.

Mai mult, deputatul Daniel Suciu îi reproșează lui Mureșan faptul că nu s-a consultat cu niciun primar sau cu vreun agent economic pentru a afla care este poziția acestora față de tăierile de clase.

”Îl somez public pe domnul inspector general să prezinte toate criteriile care au stat la baza deciziei de tăiere a celor 26 de clase a IX-a”, a concluzionat Daniel Suciu.

 

Adauga comentariu