Parcările rezidențiale în stand-by. Primarul promite regândirea regulamentului în ceea ce privește timpul rezervat pentru chiriași

În prima ședință ordinară a Consiliului Local (CL), consilierul local Mircea Archiudean i-a sesizat primarului Ovidiu Crețu o problemă devenită stresantă pentru mii de chiriași ai parcărilor rezidențiale din municipiul Bistrița.

Hotărârea CL 141/2017 prevede, printre altele, majorarea tarifului pentru parcările de reședință, acesta crescând de la 120 la 180 lei/parcare/an, cât mai ales modificarea intervalului orar în care chiriașul are asigurat locul de parcare, de la 15:30 – 08:00 la 17:00 – 08:00, fapt de a dus la numeroase controverse și nemulțumiri venite din rândul celor „păgubiți” în special pe capitolul timp rezervat, despre care stiridebistrita.ro a mai scris aici.

În această direcție Mircea Archiudean susține că inclusiv Cartel Alfa s-a solidarizat cu cetățenii ce se consideră nedreptățiți, aceștia nefiind întrebați dacă doresc sau nu acest lucru, HCL respectivă fiind votată pe ordinea de zi fără o dezbatere publică preliminară votului.

Primarul Crețu susține în continuare faptul că el a propus această modificare în urma unor discuții avute cu diferiți cetățeni, însă este foarte puțin probabil ca un om cu scaun la cap să renunțe la un drept al său ce are repercusiuni directe în defavoarea sa. Chiar e de domeniul absurdului ca cineva să vină la primar și să-i spună că nu mai dorește asigurarea rezervării locului de parcare de la ora 15:30, ci numai după ora 17:00, indiferent care ar fi motivația.

Având în vedere interpelarea consilierului Partidului Ecologist, Mircea Archiudean, dar și cea a liberalului Moisil Filip, care susținea același fapt, precum și posibilitatea pichetării Primăriei de către persoanele ce se consideră defavorizate de această hotărâre, primarul Ovidiu Crețu a decis rediscutarea acestei situații:

Din partea mea le putem rezerva și de la 12:00, pentru noi e totuna”.

Adauga comentariu