Palatul Administrativ, interzis persoanelor cu handicap: rampele de acces au fost desființate de aproape 5 luni, în schimb există lift pentru ștăbime, să poată plimba o hârtie de la etajul 3 la parter! (FOTO-VIDEO)

În luna martie a acestui an, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a început lucrările de modernizare a fațadei clădirii Palatului Administrativ, lucrări ce au vizat desființarea fostelor rampe de acces, precum și modernizarea spațiilor verzi din jurul clădirii.

Numai că, administratorii județeni au uitat de persoanele cu handicap! Conform unei discuții avute cu vicepreședintele CJ BN, Vasile Puica, în luna martie, acesta spunea că rampele vechi erau neconforme și că s-a regândit amplasarea acestora, precum și facilitarea accesului persoanelor cu handicap prin spatele clădirii, acolo unde s-a amplasat un lift.

La aproape cinci luni de la discuția în cauză, situația rampelor de acces destinate persoanelor cu handicap a rămas nerezolvată, fiind propus un nou termen în acest sens:

„Până la 1 octombrie va apare o rampă! Ori una, ori două, cum dă mai bine și ca aspect și cum se încadrează și în proiectul de amenajare al Palatului Administrativ” – a declarat Vasile Puica pentru stiridebistrita.ro.

În fapt, amenajarea spațiilor din jurul clădirii Palatului Administrativ a fost făcută pe repede-înainte, avându-se în vedere finalizarea lucrărilor pentru momentul reuniunii informale a reprezentanților de mediu din UE. Tot atunci s-au desființat rampele de acces destinate persoanelor cu handicap, s-au defrișat efectiv toți copacii din jurul clădirii, inclusiv maiestuosul brad, s-a amplasat gazonul și gata!

Între timp, în spatele clădirii au continuat lucrările care vizau amplasarea unui lift exterior care, conform vicepreședintelui Vasile Puica, ar fi fost destinat persoanelor cu handicap. Liftul a fost pus în funcțiune, dar fără a se facilita și accesul celor pentru care a fost inițial gândit!

Astfel, liftul rămâne doar un moft destinat funcționărașilor din CJ! Cât de greu este să plimbi niște hârtii de la etajul 3 până la 2, sau cel mult până la parter, că este nevoie de lift, unul de aporximativ 80.000 de euro?! Cu panoramă!

Clădirea Palatului Administrativ adăpostește mai multe instituții publice, adică instituții la care pot apela și persoanele cu handicap: Consiliul Județean, Prefectura, Protecția Consumatorilor, Pașapoartele, Permisele și Înmatriculările, precum și Agenția Județeană Anticorupție.

 

 

Comentarii

vizitator

20.07.2019 16:29

Lucrarile de reconfigurare a intrarii  in cladirea Prefecturii au constat in  desființarea rampelor de acces auto la intrarea principala, care intr-adevar nu erau folosite. Totusi, aceste rampe serveau la accesul in cladire a persoanelor cu handicap. De aceea, ar putea fi extinse scarile de acces in cladire si pe latura dinspre strada 1 Decembrie care sa fie prevazute la un capat si cu rampa de acces pentru persoane cu handicap. In felul acesta si Prefectura ar câstiga un plus de monumentalitate si deschidere prin scările care să inconjoare coltul clădirii .

Adauga comentariu