Pădurea-parc Schullerwald se rezumă la „aventura” grătarelor: deși este dotată cu anumite elemente specifice unui parc de distracții, acestea nu pot fi folosite!

Odată cu vacanța de vară si concediile, cei care am rămas în oraș căutam un loc cât mai accesibil în care să ne relaxăm și, de ce nu, să ne distrăm, mai ales că am avea dotările și echipamentul necesar la nici 20 de minute de mers din centru, în Pădurea Schullerwald.

Majoritatea ne-am întrebat ce caută acel panou de cățărare în Pădurea Schullerwald, asta pentru că nu l-am văzut pus în funcțiune decăt în primele zile de la inaugurare. Se întampla în anul 2014. Ce s-a întamplat în ultimi 4 ani cu el? Ei bine, stă nefolosit. Lipsa unui partener privat sau ONG, precum și frecvența redusă pe care ar avea-o doritorii sunt principalele motive pentru care panoul de cățărare sta ,,bibelou’’ la intrarea în pădure.

În ciuda faptului că, probabil, nu avem în oraș zeci de persoane care s-ar cățăra zilnic, ne întrebam totuși dacă periodic nu s-ar putea organiza o asfel de activitate. Răspunsul este și mai categoric, avem la dispoziție perimetrul gratis, singura condiție fiind să venim cu echipamentul ,,de acasă’’. Ar însemna să ne cumpărăm singuri echipamentul, sau să speram ca vreunui alpinis i-ar veni ideea, sau mila să ne arate și nouă la ce folosește acel panou.

Alt spațiu pe care îl avem la dispoziție din bani europeni este terenul de paintball, care de asemenea nu își gasește parteneri și pentru care încă nu sa găsit o posiblitate de a pune la dispoziție echipamentul necesar.

,,Oferim cadrul potrivit pentru cei care vor să vină și să practice paintball, într-un loc autorizat fără alte costuri suplimentare, singura condiție este ca organizatorii să vină cu proprile dotări. Am avut meciuri demonstrative, însă problematica constă în lipsa partenerilor’’, spune purtătorul de cuvănt al Primăriei, Mihai Ruști.

Așadar, nu ne rămâne decât să așteptăm deschiderea Aventura Park, unde cu „tarife generoase” vom avea acces la un echipament similar, pentru că, speculăm, acolo s-au găsit parteneri.

Cât despre tiroliană, știm deja că e dezafectată și cel puțin deocamdată ne putem lua gâdnul de la ea.

Pădurea Schullerwald, numită și pădurea-parc a elevilor, a fost până în anul 2012 locul de întalnire al bistrițenilor pentru mici și grătare. În anul 2012 a intrat în renovare, în urma unui proiect din fonduri comunitare cu o valoare totală de 6.978.403,29 de lei, valoarea totală eligibilă - 4.778.099,06 lei, iar valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile de 1.146.743,77 lei.

Amenajarea pădurii, care are în total o suprafață de 30 hectare, s-a realizat cu minima intervenție în cazul defrișărilor, care la sfărșitul proiectului au pus în valoare pădurea, aceasta fiind vizitată de toate categoriile de vârstă și a devenit o oază pentru relaxare în rândul comunității. A rămas și grătăreala, de această dată făcută în mod organizat, fiind singurul loc din oraș unde este permis acest gen de „relaxare culinară”.

De precizat este faptul că pădurea dispune de toalete ecologice pe întreaga suprafață, dar și de un grup sanitar. La toate astea se mai adaugă aproximativ  6,3 kilometri de alei, rețea de iluminat pe o lungime de 630 de metri ,4 locuri de joacă pentru copii și un spațiu destinat jocurilor pentru adulți (panou de cățărare, traversări, obstacole, tiroliană).

Întrebarea firească este de ce suntem amăgiți cu echipamente și dotări pe care nu le putem folosi în mod gratuit, dar putem plăti pentru acestea, într-o altă locație?

Adauga comentariu