Ovidiu Frenț, prefect de BN, are un argument „beton” pentru viitorul pârtiei de schi de pe Cocoș: „mini-era glaciară anunțată de către cercetători”

Chiar dacă pârtia de schi de pe dealul Cocoș din Wonderland a fost utilizată doar trei zile (și jumătate) în doi ani de zile, susținătorii proiectului se arată încrezători în ceea ce privește viitorul și utilitatea acestei investiții.

Unul dintre aceștia este chiar prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Frenț, care a postat pe pagina sa de facebook un mesaj de încurajare a struțului schior, tocmai într-o zi în care nimeni și nimic nu amintea de controversatul subiect:

Ceea ce în urmă cu puțini ani părea de domeniul SF, acum face parte din realitatea noastră: Pârtia Cocoș din Bistrița! Dacă datele climaterice ale ultimilor ani se vor menține (nemaivorbind de mini-era glaciară anunțată de către cercetători) și cu unele ajustări ale actualului proiect (toate pârtiile din lume ajung la parametri maximi după câțiva ani de funcționare și corecții), vom schia aici la noi acasă mai multe zile pe sezon decât în alte locuri din țară sau străinătate. Vor fi în continuare cârcotași și contestatari, dar eu am văzut în weekend sute de bistrițeni care s-au bucurat de schi, de soare și de aer curat într-o zonă care poate deveni prin activități de sport și divertisment derulate atât iarna cât și vara cu adevărat un Wonderland!”.

Într-adevăr, iubitorii acestui minunat sport de iarnă au profitat la maxim de momentele în care pârtia a fost deschisă publicului. Nimeni nu a contestat sau a cârcotit asupra acestui fapt. Despre datele climaterice ale ultimilor ani, însă, domnule prefect, să ne iertați! Exact aici era buba, că NU se îndeplinesc aceste condiții în zona deluroasă a depresiunii Bistrița.

Cât despre mini-era glaciară a cercetătorilor (probabil britanici) în plină încălzire globală, am vrea să ne abținem. Nu de alta, dar nu am vrea ca pârtia de pe Cocoș să devină platouri de filmare pentru seria de animație Ice Age. Sau da?

Schiorii bistrițeni, cei de care spuneați că vor să schieze acasă, la Bistrița, își doresc să facă acest lucru acum, în prezent, dacă se poate. În următoarea eră glaciară chiar nu credem că reușim să schiem, doar dacă vom apela la criogenie.

Până una-alta, probabil că vom mai avea la dispoziție câte-o zi pe săptămână, măcar până la sfârșitul lunii martie, interval de timp anunțat de primarul Ovidiu Crețu ca „sezon” de schi la Bistrița.

Adauga comentariu