Ovidiu Crețu spune „nu, mulțumesc!” programului „Laptele, cornul și fructele” din școlile bistrițene! Primarul a inițiat un Proiect de Hotărâre de NEASUMARE

Programul național pentru școli „laptele, cornul și fructele”, gestionat în acest moment de către Consiliul Județan Bistrița-Năsăud, poate fi derulat și monitorizat direct de fiecare unitate administrativ-teritorială în parte, conform unor prevederi legislative.

Astfel, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a făcut o informare referitoare la modificările cu privire la stabilirea competenţelor în derularea procedurilor de atribuire şi asigurare a derulării în condiţii optime a Programului pentru şcoli al Romaniei, în perioada 2017-2023, cadru normativ care dă posibilitatea fiecărei unităţi administrative-teritoriale să organizeze, deruleze şi monitorizeze modul de aplicare a programului menţionat. Totodată, se solicita un punct de vedere cu privire la posibilitatea preluării, la nivel local, a responsabilităţii privind derularea Programului pentru şcoli al României.

Primăria municipiului Bistrița, prin Direcţia Educaţie, Turism prin Serviciul Educaţie, Tineret, nu vrea să-și asume această responsabilitate, invocând faptul că sumele destinate derulării programului nu sunt cuprinse în Bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Bistriţa pentru anul 2019, dar și „vasta experienţă şi bunele practice deja dobândite în aplicarea programului de către Consiliul Judeţean”, situație în care „consideram potrivită continuarea acestui program de către Consiliul Judeţean”, după cum se arată în motivarea deciziei de neasumare.

Proiectul de Hotărâre se află pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 30 mai 2019. În Bistrița-Năsăud se desfășoară acest program încă de anul trecut, toate cele trei categorii de hrană având asigurate resursele și distribuția.

Pentru produsele lactate, câștigător al contractului-cadru sunt cei de la Dorna Lactate, cornurile și produsele de panificație vin via Voluntari, iar merele sunt asigurate de o firmă locală – Pombis S.A..

 

 

foto cu caracter ilustrativ - sursa: botosaneanul.ro

Adauga comentariu