Ovidiu Crețu face pe nervosul și are ieșiri publice acide la adresa PSD! Oare îl așteaptă Ponta pe ponton? Varianta cu candidatura încă în coadă de pește (VIDEO „sublim” cu un Ghiță Falcă prins în mrejele edilului bistrițean)

Ovidiu Crețu ne-a dovedit de-a lungul celor 12 ani de când este la pupitrul Primăriei Bistrița că dă dovadă de o oarecare diplomație în ceea ce privește declarațiile politice. Cel puțin două episoade interesante s-au consumat numai în ultimele trei zile...

Primul episod s-a „turnat” la București, acolo unde edilul bistrițean a participat împreună cu colegii săi din Asociația Municipiilor la discuțiile cu membri ai guvernului legate de cuantumul din impozite dedicat primăriilor. Chiar dacă Dragnea a postat deja celebra „win-win” în care spunea că primarii vor avea la dispoziție bani cu nemiluita, după întâlnirea primarilor cu ministrul Teodorovici și consilierul Vâlcov lucrurile s-au precipitat.

La finalul acestor discuții, un alt primar prezent la București, Gheorghe Falcă de Arad, de această dată din barca PNL, declara despre Ovidiu Crețu la Realitatea TV faptul că este unul dintre cei mai înverșunați primari PSD împotriva propriului Guvern și că primarul de Bistrița nu ar mai „duce în spate minciunile acestui guvern”, declarație confirmată de Crețu!

Al doilea episod s-a desfășurat azi, 31 ianuarie, într-o pauză a ședinței ordinare a Consiliului Local Bistrița, moment în care edilul a fost efectiv acostat de jurnaliști și pus la zidul interogărilor. Astfel, primarul PSD de Bistrița a profitat efectiv de situație și a recurs la apărarea de tip atac.

Cine îl cunoaște pe edil știe că acesta aștepta acest moment, cartea jucată fiind una desprinsă din comportamentul șacalilor: mușcă prins în corzi, exact în momentul în care se dă rănit.

Mai exact, Ovidiu Crețu profită de episodul I relatat mai sus și „explică” starea de nervozitate:

„Ceea ce au anunțat domnul Dragnea, doamna prim-ministru și domnul Teodorovici este că ne dau 60% din cota pe venit. Asta înseamnă că față de cât ar fi trebuit să primesc – discutăm de sume 2018 – primesc mai puțin cu aproape 10 milioane de lei și mi-au dat în plus să suport din buget propriu cheltuielile cu asistența socială care înseamnă persoane cu handicap, asistenți personali și așa mai departe, ceea ce înseamnă 16 milioane de lei. Plus cei 10 sunt 26 de milioane de lei. Deci Bistrița nu are 26 de milioane de lei cât ar trebui să aibă ca să fie echivalent bugetul cu anul 2017. Asta este!” – a declarat Crețu citat de timponline.ro.

Până aici a încercat să-și scuze viitoarea impotență investițională, uitând voit de proiectele sale „de suflet” care papă mai mulți bani din bugetul local decât calculul făcut de dânsul mai sus, respectiv celebra pârtie de schi de pe Cocoș care se îndreaptă către 8 milioane de euro ceea ce înseamnă aproape 40 de milioane de lei (cu sau fără împrumut, căci și acela trebuie calculat). Apoi urmează „atacul”...

„Dacă propriul nostru Guvern nu vede unde se fac banii și că sunt și obligații acolo unde se fac… Ni se cere să aducem investitori, să-i ținem acolo, protejați-i! Cum să țin Leoni aici dacă eu nu îi fac sens giratoriu, strada Tărpiului cu trei sensuri și celelalte? E normal să le faci, dar pe ce bani? Eu nu ameninț pe nimeni. Singura chestie pe care o fac este că mă duc și îmi văd de treabă. O să-mi duc la capăt mandatul, că nu am ce să fac. Nu pot să zic îmi dau demisia! Asta ar trebui să fac: să-mi dau demisia astăzi sau când se votează bugetul respectiv. Nu o să fac treaba asta, dar nici nu poți merge mai departe să-i minți pe oameni că le asfaltezi strada și apoi să le spui că nu ai cu ce, că nu ai bani, contând că tu când ai planificat toate acestea ai avut un buget, ai făcut socoteala cu bugetul Bistriței, ai socotit că mai aduci niște fonduri dincoace, dincolo, iar acum te trezești că numai din fonduri europene” – a explicat Crețu pentru timponline.ro.

Pe lângă aruncatul pisicii în curtea Guvernului, care are totuși o bază reală, Crețu alunecă fin prin conștiința publică devenind un adept al investițiilor serioase și benefice, cum ar fi asfaltările, oportunități pe care acum nu le mai poate onora din cauza banilor care nu mai vin de la guvern (!!!). În această situație mai c-ar demisiona din funcție, moment în care telenovela ar atinge maximul lacrimogen posibil, dar nu o face... Suspansul continuă...

În discuție intervine și problema unei noi candidaturi, situație lăsată în coadă de pește de către Ovidiu Crețu de fiecare dată când se aduce vorba despre așa ceva, în contradicție cu președintele PSD BN, Radu Moldovan, care știe sigur că Ovidiu Crețu nu va mai candida pentru un nou mandat, în „cursă” fiind împins un iepuraș-paiață, Cristian Niculae:

Eu am spus vreodată că nu candidez? Am spus acum, public, pentru prima dată, că în varianta aceasta (de construcție a bugetului – n.r.) nu am de ce să mai candidez. Asta am spus și mă duc și îmi văd de treabă” – Ovidiu Crețiu pentru sursa citată mai sus.

În spațiul public au existat mai multe variante în care actualul primar ar mai candida pentru încă un mandat, dar nu din partea PSD. Astfel s-a vorbit de independentul Ovidiu Crețu, de candidatul ALDE Ovidiu Crețu (varianta Gelu Muthi fiind una de rezervă pentru Țintean), inclusiv varianta unei candidaturi din partea Forumului German, variantă „extrasă” din contextul legăturilor lui Ovidiu Crețu cu anumiți membri ai comunității germanice, nu neapărat ai Forumului în sine, dar și întărită de numeroasele delegații în Germania și Austria pe care Crețu le-a efectuat de-a lungul celor 12 ani de „domnie”.

Ultima variantă este într-adevăr cea a candidaturii din partea partidului Pro România, partid care absoarbe toți „șucăriții” din PSD. Victor Ponta – președintele acestui partid – are legături bune în Bistrița-Năsăud, atât în „aripa” Radu Moldovan a PSB BN, cât și în ce a mai rămas din „aripa” Crețu.

Telenovela Ovidiu Crețu continuă la Bistrița. Radu Moldovan ar spune că Ovidiu vrea să se joace cu jurnaliștii când face declarații ambigue despre o posibilă viitoare candidatură. Până atunci însă asistăm în continuare la un joc administrativ destul de puternic din partea edilului în funcție. Își menține poziția de lider în CL, își joacă până la ultima carte varianta Wonderland, găsește vinovați pentru eșecuri și ignoră orice alte „instrucțiuni”. Mai sunt încă în joc multe „capitole” în cei doi ani rămași de domnie, capitole precum „urbanismul”, investițiile „de musai”, protecții și altele.

Însă o întrebare plutește în aer... ce ați făcut în 12 ani pentru Leoni, de exemplu, că tot ați adus în discuție acest subiect? (Leoni este în Bistrița de peste 16 ani...)

Comentarii

Balan Marius- e...

01.02.2019 11:36

Sa fim seriosi. Astea sunt barbi pesediste. Ecologizarea intarzie .

Adauga comentariu