Omenia ca har, dincolo de haina militară și pulan: cei șapte jandarmi și drujbele lor umanitare!

S-au dezbrăcat de haina albastră de jandarm, rămânând doar în ținuta umană. Apoi și-au lăsat pulanele în rastel și s-au înarmat cu drujbe și topoare, căci aveau de dus la îndeplinire o misiune venită din suflet și nu pe ordinul de zi al unității.

Șapte jadarmi bistrițeni, pe care îi știam din misiunile „mascaților”, „trântaci” cum le-ar spune unii, și-au încordat mușchii în fața unor bușteni ce trebuiau debitați și stivuți, numai că această acțiune nu a avut loc în curtea vreunuia dintre aceștia, sau în gospodăria Detașamentului 1 Mobil Bistrița.

Claca cu pricina a fost organizată de lt.col. Grigoriță Bărbos în curtea unei familii nevoiașe din apropierea Bistriței, acasă la tanti Saveta, în vârstă de 74 de ani, și la nea Ion, 79 de ani, ambii bolnavi, iar cel care a fost odată stâlpul casei este acum imobilizat într-un cărucior.

„Lt. col. Grigoriță Bărbos, a rezolvat problema privind achiziția lemnelor și alături de alți 6 colegi cu suflet mare din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița, s-au mobilizat și au hotărât ca în timpul lor liber, să le dea o mână de ajutor celor doi bătrâni. Chiar dacă puteau alege să își petreacă ziua liberă într-un alt mod, jandarmii au dovedit încă odată, dacă mai era nevoie, că solidaritatea și sprijinul celor care au cu adevărat nevoie, este mai presus decât orice altceva. Aceștia s-au mobilizat și alături de soții și copii, au luat două motofierăstraie și au muncit cot la cot, până seara când au reușit să taie și să stivuiască lemnele pentru cei doi bătrâni”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud.

Cei șapte jandarmi spun că „satisfacția este pe măsura gestului și vor repeta această experiență”. Cunoscându-l pe Grigoriță Bărbos, acesta ar fi în stare să-și alcătuiască un Detașament Mobil pentru Situații Umanitare, acolo unde intervențiile se încheie cu lacrimi, însă cu acele lacrimi de mulțumire și apreciere, așa cum a fost cazul celor doi bătrâni de la margine de oraș:

„Nu mă așteptam niciodată la un astfel de gest! M-ați susprins că ați venit atât de mulți să ne ajutați!” – a spus la finalul zilei nea Ion, care le-a mulțumit cu lacrimi în ochi celor șapte jandarmi și membrilor familiilor acestora care au fost alături de ei pe parcursul întregii zile, se arată în finalul comunicatului IJJ BN.

Astfel de fapte vor fi întotdeauna tratate ca atare de publicația noastră, drept pentru care ne scoatem pălăria în fața jandarmilor ce-și scot scutul de la piept și își revarsă omenia asupra năpăstuiților!

 

Comentarii

Balan Marius- H...

27.05.2020 12:20

Exceptionala atitudine a militarilor din JANDARMERIA B-ta care au dovedit de multe ori calitatea de OAMENI adevarati si prieteni cu cetatenii cinstiti . Merita toate felicitarile  si un salut de viata lunga cu putere si sanatate de fier. Avem nevoie de aceasta institutie care sa fie garantul linistii si a sigurantei noastre. BRAVO !!!

comentator

29.05.2020 11:02

Dati-mi va rog nr de tel... va rog frumos, pe cand cumpar si io cate un camion cu lemne de foc... ca io dau si cate o polinko ,  4-5 mici pe langa si o glaja de Haineken ... ! 

Galatan Tiberiu...

22.06.2020 14:48

faina treaba  marire de salariu sau ajutor reciproc cind vor avea nevoie sa fie ajutati la rindul lorla cit mai multe fapte bune sanatatesi respect amin   

Adauga comentariu