Ogâgău poate sta liniștit, Tribunalul BN a anulat Ordinul Prefectului privind referendumul de demitere, însă îi reamintim bancul cu albina

Una din deciziile așteptate de primarul orașului-stațiune Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, este cea referitoare la organizarea referendului privind demiterea sa din funcția de primar al localității.

Tribunalul Bistrița-Năsăud s-a pronunțat marți, 29 mai, asupra acestei probleme, dispunând anularea Ordinului Prefectului ce permitea organizarea acestui referendum:

Tribunalul Bistriţa Năsăud a dispus astăzi, 29.05.2018, anularea Ordinului Prefectului judeţului Bistriţa Năsăud nr. 293/31.10.2017 privind constituirea Comisiei pentru coordonarea activităţilor de organizare şi desfăşurare a referendumului local pentru demiterea primarului oraşului Sîngeorz – Băi, judeţul Bistriţa Năsăud”.

Astfel, Traian Ogâgău, reprezentat în instantă de avocatul Gaftone George din cadrul Societăţii civile profesionale de avocaţi Zegrean, Gaftone & Asociaţii, a reputat o victorie de palmares. Ultimele evenimente, însă, în care Ogâgău este implicat, fac ca toată această „victorie” să fie una ștearsă, fadă.

După episodul achiziționării unui autoturism de lux în detrimentul unui produs similar românesc, care a stârnit numeroase comentarii și discuții în spațiul online după publicarea unui filmuleț făcut chiar de primar, în care este prezentat bolidul ca o mașină a sîngeorzenilor, dar care este condusă de un șofer cu probleme „cervicale”, un alt scandal bate la porțile primăriei orașului de pe Someș.

Traian Ogâgău ar fi semnat și aprobat singur, fără știința sau acceptul consilierilor locali, închirierea unui teren către tatăl său, la un preț mai mult decât modic. Consilierii locali simțindu-se trădați de primar, aici incluzând și consilierii liberali, au adoptat o hotărâre în unanimitate prin care Primăria Sîngeorz-Băi se obligă să restituie autoturismul achiziționat.

Una din marile probleme ale acestei tranzacții constă în faptul că autoturismul cu pricina a fost achiziționat în două rate, prima fiind deja achitată, iar în cazul renunțării la contract, suma deja plătită rămâne... plătită. În acest caz, Traian Ogâgău va trebui să restituie din buzunarul propriu prima tranșă de bani plătiți, asta dacă nu se înțelege cu firma ce a făcut vânzarea, firmă a deputatului liberal Robert Sighiartău.

Până una-alta, Traian Ogâgău va rămâne și fără mașină, iar din câte se înțelege și fără terenul acordat tatălui, acolo unde sunt deja amplasați stupii familiei. Astfel, întrebăm onoratul primar dacă știe bancul cu... albina...

Adauga comentariu