Oaia și Daea NU mai vin la Bistrița. Au fost invocate motive obiective ale Ministerului

După un anunț făcut de Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud în a doua jumătate a lunii ianuarie, prin care se arunca buzduganul lui Petre Daea și mioarei acestuia, Nuțu Tabără, directorul instituției bistrițene, revine și comunică amânarea.

Evenimentul „Alege Oaia” face parte dintr-un program național inițiat de ministrul agriculturii, Petru Daea, ce are ca obiectiv stimularea consumului de carne de oaie și dezvoltarea unei culturi culinare a consumului acestui produs.

La Bistrița era așteptat în acest weekend, în zona centrală a orașului, acolo unde s-ar fi organizat tarabe ale crescătorilor de oi și producătorilor de produse din oaie, precum și o mini-stână citadină. În cadrul acestui eveniment sunt prinse degustări de brânză, lapte și produse din carne, un proțap, o cântare și eventual un dans.

Conform anunțului făcut de directorul Direcției pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, de această dată pe site-ul instituției și nu pe facebook, evenimentul se amână până la o dată ulterioară:

Caravana campaniei naționale de informare și promovare Alege Oaia, eveniment care urma să se desfășoare la Bistrița în perioada 10 - 11.02.2018, din motive obiective invocate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, se amână pentru sfârșitul lunii martie sau la începutul lunii aprilie 2018”.

Adauga comentariu