O stradă asfaltată în toamnă se decopertează pentru o nouă asfaltare! Lucrări făcute „de mântuială” pe strada Faleză. De vină este... iarna grea și devastatoare pentru asfalt...

La nici o jumătate de an de la terminarea lucrărilor de asfaltare a străzii Faleză, stradă ce unește Zăvoaie de Podul Berăriei, utilajele firmei de construcții au intrat în acțiune, decopertând deja un sens de mers.

Stilul de lucru în Bistrița e demn de legenda meșterului Manole, aproape orice lucrare executată în municipiu necesitând ori reparații, ori reluarea investiției respective. Stada Faleză este un astfel de exemplu al „hărniciei și durabilității” constructorilor ce operează în relația cu municipalitatea. După reabilitarea reabilitării lucrărilor efectuate în Piața Mică, acolo unde sunt în curs de desfășurare lucrări de reparații ce vizează „un lucru bine făcut”, strada Faleză este un nou exemplu de muncă degeaba!

Strada are o lungime de 850 m de la intersecţia străzii Zăvoaie şi până la Podul Berăriei (un alt proiect controversat) fiind un traseu de ocolire a zonei centrale pentru cei ce locuiesc peste Podul Budacului, acolo unde există un adevărat cartier de locuințe. Amenajarea acestei străzi a costat municipalitatea 800.000 de euro, lucrările fiind executate de CML Beclean, de mântuială, căci asfaltul pus a fost de proastă calitate, fiind necesară înlocuirea acestuia, după o iarnă relativ blândă.

Conform declarațiilor purătorului de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști, aceste lucrări sunt suportate de constructor, lucrarea efectivă nefiind recepționată, deci nu s-au efectuat nici plățile finale. Chiar și cu recepție făcută, dacă era cazul, lucrarea avea un termen de garanție, așa cum se întâmplă în cazul lucrărilor ce se efectuează în Piața Mică. Banii pentru aceste lucrări au făcut obiectul unui împrumut bancar contractat de Primărie, iar edilul șef, Ovidiu Crețu, nu vrea să facă recepția lucrărilor deoarece așteaptă „o portiță” prin care se încearcă cuprinderea acestui proiect într-o finanțare europeană.

Pecum în legenda meșterului Manole, la Bistrița, ce se lucrează toamna se reface primăvara. Firmele angrenate în relația cu municipalitatea lucrează pe sistemul „lasă că merge și așa”, iar cei plătiți din bugetul local să vegheze la astfel de anomalii hibernează continuu. Apropos, mai știți ceva de city-managerul orașului, un revoluționar cu un salariu de peste 140 de milioane de lei vechi, pe numele lui de scenă George Avram?!

Adauga comentariu