O nouă serie de jandarmi-elevi a intrat în practică odată cu începutul noului an. Câți dintre aceștia vor rămâne efectiv în cadrul jandarmeriei bistrițene?

Începutul noului an marchează și inițierea practică a elevilor jandarmi, 23 de tineri din Bistrița-Năsăud fiind înscriși în acest an școlar la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni.

Aceștia vor petrece cele 80 de zile lucrătoare destinate practicii (8 ore pe zi din care 5 pentru activităţi organizatorice) în unitățile de jandarmi din Bistrița, Năsăud, Beclean, Sîngeorz-Băi, precum și în cele două secții ale jandarmeriei montane de la Rodna și Piatra Fântânele, în funcție de domiciliul fiecăruia dintre cursanți.

„Pentru aplicarea adecvată şi valorificarea cunoştinţelor şi competenţelor dobândite, elevii vor fi repartizaţi să desfăşoare activităţi specifice în structurile de ordine şi siguranţă publică - etapa I şi de pază şi protecţie instituţională - etapa a II a. Pe toată durata stagiului de practică fiecare elev se află sub tutela unui cadru ce răspunde direct de pregătirea practică în domeniul ordinii publice, respectiv a pazei şi protecţiei instituţionale” – se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

După terminarea cursurilor, care se desfășoară pe perioada unui an de studii și practică, viitorii subofițeri își vor expune opțiunile de angajare într-o anumită localitate/unitate, iar după examenul final, în funcție de media obținută, vor fi repartizați în unitățile respective.

La nivelul promoției trecute, din cei 16 tineri jandarmi proveniți din județul Bistrița-Năsăud, doar doi au fost angajați în unitățile din județ, încardarea fiind făcută și în funcție de locurile disponibile în cadrul IJJ. Din promoția 2018-2019 încă nu se poate spune câți vor fi angajați în cadrul IJJ BN deoarece nu se cunoaște disponibilitatea resurselor umane la data absolvirii școlii, undeva în toamnă, dar nici opțiunile celor care acum sunt în practică.

Adauga comentariu