O medalie de aur și alte cinci de argint – încă o performanță ce poartă Amprenta Jelna! Cele mai bune vinuri făurite de Darius Pripon au fost premiate la Cool Climate Wine Awards

Încă un rezultat de excepție se înscrie în dreptul Cramei Jelna, de această dată venit dintr-o competiție internațională unde s-au înscris vinării din Germania, România, Polonia și Cehia, iar juriul a fost format din 15 jurați provenind din 13 țări.

Competiția Cool Climate Wine Awards se adresează în special producătorilor de vinuri din zonele climatice răcoroase. Această caracteristică a permis juriului să se concentreze asupra calităților unice ale vinurilor, care ar putea fi trecute cu vederea în acele concursuri de vin în care nu este inclusă această categorie.

Crama Jelna a reușit să cucerească simțurile juraților și să își adjudece o mediale de aur pentru Rose Pinot Noir, plus alte cinci de argint pentru Sauvignon Blanc, Jelna Fetească Albă, Dealu Negru Sauvignon Blanc, Dealu Negru Cabernet Sauvignon Reserva și Pinot Noir Wild Yeast.

Au mai fost medaliați și Liliac, o cramă tot din D.O.C. Lechința, care a cucerit o medalie de aur și una de argint, precum și Jidveiul cu două medalii de argint.

 

Adauga comentariu