O casă a ars aproape în întregime la Mijlocenii-Bîrgăului. Singura persoană care locuia acolo a reușit să se salveze în ultimul moment

Un incendiu puternic a avut loc în toiul nopții la Mijlocenii Bîrgăului, acolo unde o casă a ars în proporție de 70%. Flăcările puteau ajunge la o anexă a gospodăriei în care se aflau mai multe obiecte și substanțe inflamabile, precum și la casele din vecinătate.

În jurul orei 3:00 dimineața, Garda de intervenție Prundu Bârgăului a fost sesizată să intervină la un incendiu care afecta o casă, dar și inprejurimile acesteia. Focul a mistuit în totalitate acoperișul imobilului, precum și o proporție de 70% din clădire. Toate bunurile aflate în locuința respectivă au fost distruse, inclusiv actele bărbatului de 42 de ani care locuia în casa respectivă.

În urma incendiului a ars casa în proporție de aproximativ 70% , fără a se extinde la vecinătăți. Din fericire nu au fost înregistrate victime. Intervenția a durat aproximativ o oră, și a fost dificilă deoarece casa era construită în preponderență din material lemnos și amenința să se extindă la anexa din apropiere” – a declarat Cristina Răcilă – purtător de cuvânt ISU BN

Pompierii ajunși la incendiu au reușit să izoleze zona în aproximativ 15 minute, iar în sprijinul lor a fost chemată și o autospecială de mare capacitate (9.000 de litri) aparținând Gărzii de intervenție Bistrița. Cauzele incendiului sunt în curs de cercetare.

Bărbatul, care locuia în imobilul respectiv singur, a reușit să se salveze grație instictului și a cunoștințelor acumulate în timpul satisfacerii serviciului militar într-o unitate de pompieri. Acesta ajunse acasă sâmbătă noaptea destul de târziu de la muncă și nu apucase să se odihnească până în momentul în care simțise fumul.

 

foto: ISU BN

Adauga comentariu