O bistrițeancă și-a dat demisia din USR, înainte să fie demisă: Camelia Crișan, primul „acoperit” descoperit din echipa lui Barna

Un scandal cu oameni noi în politică a avut loc zilele trecute în organizația imaculată a useriștilor din Sectorul 6 București, acolo unde o membră de origine bistrițeană a fost deconspirată de un coleg de organizație, unul mai pur decât ea.

Este vorba de Camelia Crișan, o useristă foarte vocală, membră a echipei de campanie a dactilografului închipuit Dan Barna. Aceasta este absolventă a înaltei școli a SRI, și anume Institutul Național de Informații (actuala Academie Națională de Informații), informație pusă pe tapetul comunicarii interne de la USR S6 de Florin Danciu.

Danciu, membru pur al partidului cu logoul „oameni noi în politică”, a adus la cunoștința conducerii USR faptul că, Camelia Crișan nu îndeplinește condițiile de admitere în rândurile partidului, fiind invocat un anume punct 7 care prevede faptul că solicitantul trebuie să nu fi „făcut sau să facă parte din cadrele unui serviciu secret din România sau din străinătate”.

„Vă solicit să constatați că, respectând prevederile legale, Camelia Crisan a semnat cel puțin un act de angajament cu Serviciul Roman de Informații ți are grad militar în cadrul Serviciului Român de Informații.

Astfel, vă rog să admiteți solicitarea mea de respingere a deciziei de admitere a Cameliei Crișan în USR și să o excludeți pe aceasta din rândul membrilor USR”, a precizat Danciu în scrisoarea către conducerea USR, citat de presa națională.

Camelia Crișan a reacționat printr-un drept la replică în care aproape că se scuză, dar își înaintează demisia din partid:

„În urmă cu trei săptămâni un coleg a contestat la Biroul Național al USR acceptul adeziunii mele, accept primit în urmă cu doi ani. A reclamat că cei 4 ani petrecuți în INI pot fi considerați drept încălcarea unui punct din Regulamentul de Admitere a membilor USR, în speță: „Nu este sau nu a fost cadru al unui serviciu secret din România sau din străinătate“. Am cerut două opinii juridice și mi-a fost confirmat faptul că cei 4 ani petrecuți în INI, în baza contractului de școlaritate aferent încheiat cu această instituție, pot fi asimilați sintagmei „cadru al unui serviciu secret“. Având în vedere opiniile juridice primite, am decis să-mi înaintez demisia din USR în urmă cu aproximativ două săptămâni”, susține Crișan, citată de bugetul.ro.

Bistrițeanca, în inocența sa, spune că absolvirea școlii de bază a SRI a fost trecută în CV-ul ei, document făcut public de mai multe ori, și că nimeni din partid nu a avut vreo obiecție până la momentul Danciu. Camelia este fiica fostului jurnalist Gheorghe Crișan, un nume greu din redacția fostului „Ecoul”, dar și corespondent al celui mai mare cotidian din România socialistă, „Scânteia”.

Camelia Crișan și-a vizitat colegii de acasă, de la Bistrița, în campania electorală, atunci când și interesul ei era vădit în a aduna ștampile pe buletinele de vot, fiind prezentă, alături de Cristina Iurișniți, pe lista de candidați USR la europarlamentare, ambele ocupând poziții neeligibile.

 

 

Adauga comentariu