Nuntă de cinci stele la Bistrița: fratele lui Radu Moldovan, Macarie, se căsătorește cu Vaida Marsineta! Nași: fostul ministru Ioan Rus și avocatul bistrițean Alin Moruțan

În acest sfârșit de săptămână, la Bistrița, în incinta hotelului Metropolis, va avea loc o nuntă ce merită stelele locației. Fratele președintelui Consiliului Județean Radu Moldovan, Macarie Alexandru, se căsătorește cu una dintre cele mai celebre femei din Bistrița, notarul public Vaida Marsineta.

Macarie Alexandru Moldovan, cunoscut de apropiați ca Liu, este director general adjunct tehnic în cadrul Companiei Naționale de Căi Ferate „C.F.R.” SA, poziție pe care a revenit după ce a fost chiar și director general plin. A mai fost căsătorit și are o fată.

Ascensiunea lui Liu Moldovan a fost una rapidă, trecând de la impiegat de mișcare în Gara Bistrița la funcția de consilier al directorului general al SNCFR, apoi, după parcurgerea târzie a studiilor superioare, inclusiv masterat, ajunge în conducerea companiei. În Bistrița a fost văzut destul de rar, de obicei în campaniile electorale, unde i-a întins o mână de ajutor fratelui Radu, sau la evenimete private, cum ar fi nunta lui Bogdan Ivan - purtător de cuvânt al CJ.

Vaida Marsineta este unul dintre cei mai cunoscuți notari publici ai județului, având un succes profesional de invidiat. A fost președinte al Clubului Rotary Nosa Bistrița unde a înființat grupul Interact, grup format din tineri între 14 și 18 ani. A fost nominalizată ca Femeia anului 2016 în cadrul galei Femeia Europeană. Este mamă și are doi copii, un băiat și o fată, conduce un bolid de 100.000 de euro și deține o vilă somptuoasă.

Prima pereche de nași este formată din cuplul Ioan și Carmelita Rus. Ioan Rus este fostul ministru al Internelor din perioada Năstase, unde a cumulat și funcția de vice-premier, dar și ministru al Transporturilor în guvernarea Ponta. A fost un membru marcant al Partidului Social Democrat, dar a renunțat la politică, retrăgându-se în mediul privat, la Cluj-Napoca, acolo unde este un abil om de afaceri în domeniile auto, imobiliare și hotelier.

Alin și Mihaela Moruțan sunt a doua pereche de nași. Alin Moruțan este un alt personaj din „lumea bună” a Bistriței, acesta fiind un avocat de succes din Baroul Bistrița. Și Moruțan este membru al Clubului Rotary Nosa, acesta preluând președinția Clubului chiar de la viitoarea fină.

Nunta va avea loc la Hotel Metropolis, sâmbătă, 20 ianuarie, începând cu ora 14:00. Sunt așteptați invitați de seamă, personalități din administrația locală și națională, oameni politici și bineînțeles rotarieni.

Adauga comentariu