Numărul cazurilor active de Covid-19 în Bistrița-Năsăud a scăzut azi la 91! Se va menține acest trend descendent?

De câteva zile, numărul cazurilor active de infecție cu noul coronavirus din județul Bistrița-Năsăud este în scădere, aici fiind vorba de diferența dintre numărul cazurilor raporate de Instituția Prefectului ca total cumulat de infectări, din care este scăzut numărul persoanelor decedate pe fondul Covid-19, precum și al celor vindecate.

Astfel, începând din data 9 iulie, atunci când se înregistrau 107 cazuri active, la nivelul județului se urmează un trend descendent al acestor cazuri, azi, 14 iulie fiind vorba de 91 de astfel de cazuri (conform grafic titlu).

Astăzi, numărul celor decedați în BN a ajuns la 59, iar una din persoanele infectate este un alt asistent medical.

Dacă miercuri, 4 persoane infectate cu Sars-Cov2 au refuzat internarea în spital, sâmbără și duminică , au avut loc alte 12 externări la cerere, iar ieri încă 6, astăzi alte 9 persoane cerând externarea.

Altfel, marți la raportarea de la ora 13.00, situația epidemiologică arăta în felul următor: 642 cazuri confirmate de CoVid-19, 59 decese, 492 persoane vindecate și 9 persoane externate la cerere.

Precizări:
• Până în prezent, 47 cadre medicale (doisprezece medici, 35 asistenți) și 17 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 33 au fost declarate vindecate.
• Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bistriţa – Năsăud. Două sunt declarate vindecate.
• Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari, asistenta socială a centrului și doi angajați parte din personalul auxiliar). O infirmieră și trei beneficiari au fost declarați vindecați.
• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui alt Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.
• 26 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, opt au fost declarate vindecate.
• Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai Centrului de dializă Diaverum. Două au fost declarate vindecate.
• Șase persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Cinci dintre acestea au fost declarate vindecate.
• O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
• Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.
• Patru persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Toate au fost declarate vindecate.
• O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Aceasta a fost declarată vindecată.
• 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.

 

Comentarii

Paul I

14.07.2020 13:51
Toate celelalte date in afara de externarile la cerere sunt cumulate. Sunteti sigur ca 9 este numarul zilnic sau numarul cumulat de cereri? Nu avem o situatie a externatilor asimptomatici dupa 10 zile... Au facut niste raportari in oprimele zile apoi liniste! Pana la urma in spitale cati sunt internati cu COVID-19? Cati sunt grav , mediu si asimptomatic. LINISTE DEPLINA....

Adauga comentariu