Noul președinte interimar al ALDE BN, Ioan Monița, cheamă tinerii la „luptă” și le promite „beneficii”, dar la scorul electoral obținut în mai, nu prea are ce sinecuri să împatră

După eșecul de la europarlamentarele din acest an, Călin Popescu-Tăriceanu și-a dizolvat 37 de Birouri politice județene, acolo unde rezultatele au fost sub media națională. Bistrița-Năsăud a fost printre organizațiile decapitate, iar în urma acestei decizii președintele Ioan Țintean și-a depus „definitiv și irevocabil” demisia din funcție.

După un foarte scurt interimat al secretarului de stat Sorin Roșu-Mareș, Tăriceanu l-a numit președinte interimar al organizației județene Bistrița-Năsăud pe Ioan Monița, primarul comunei Romuli. Monița are un background politico-administrativ destul de bun, așa că decizia luată la nivel național nu a surprins multă lume.

Ioan Monița a și organizat o conferință de presă în care s-a anunțat oficial această numire, precizând că principala activitate politică de care se va ocupa la începutul acestui interimat va fi legată de reorganizarea filialei județene și mai ales de susținerea candidaturii lui Tăriceanu la alegerile pentru președinția Romîniei, scopul fiind nu numai accederea în turul al doilea, dar și câștigarea acestor alegeri.

În acest context, tânărul președinte intermiar al ALDE BN face un apel către tinerii județului prin care îi cheamă la o „luptă” adevărată, nu doar la lipit afișe, promițând „beneficii”:

„Vreau să dau o șansă mare tinerilor, pentru că, fac un apel public către toți tinerii, din municipiu și din județ, care doresc să facă ceva cu adevărat, să ni se alăture! Să fie convinși de faptul că nu vor fi doar niște tineri acolo, care vin și îi folosim în campanie, vor fi puși în prima linie să lupte și să primească beneficiile pentru ei”.

Care ar fi beneficiile primite de cineva care „luptă” într-o campanie, în politica românească actuală? Funcțiile, sinecurile, evident! Atât au știut să cultive bravii politicieni de-a lungul acestor 30 de ani de politică originală dâmbovițeană.

După eșecul electoral de la sfârșitul lunii mai, atunci când ALDE a plătit polița coabitării guvernamentale, partidul lui Tăriceanu a mai încasat o lovitură sub centură prin renunțarea la un candidat unic la președinție din partea alianței PSD-ALDE. Cu toate acestea, liberal-democrații nu renunță la guvernare, adică la funcții și sinecuri.

Pe același sistem acționează și tânărul Monița la început de mandat, fie el unul de interimat, promițând tinerilor dornici de o luptă politică funcții și sinecuri la final de război.

Adauga comentariu