Nouă medici stomatologi își oferă serviciile pro bono pentru copiii cu autism! Clubul Lions Bistrița implicat în acest demers

Pentru că persoanele diagnosticate cu tulburări de spectru autist au nevoi și manifestări speciale, mai mulți stomatologi din Bistrița-Năsăud au demonstrat că au ca primă profesie... omenia. În plus, proiectul susținut de Asociația Autism Europa și Spitalul Județean vizează și persoanele nedeplasabile. Este vorba despre achiziția unei unități dentare mobile.

Concret, Centrul de Resursă de Referinţă în Autism „Micul Prinţ” Bistriţa, Spitalul Judeţean și Colegiul Medicilor Dentişti şi Club Lions Bistriţa vor derula împreună un  program stomatologic de voluntariat destinat copiilor cu autism şi alte dizabilităţi psihice. Pentru că sunt persoane care se comportă diferit în cabinetele stomatologice, acestea vor putea beneficia de anestezie generală şi intervenţii stomatologice complexe în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă. Până acum, părinții erau nevoiți să își ducă copiii cu autism la Cluj-Napoca. Repet, pentru o simplă afecțiune stomatologică.

,,Pentru a cumpăra acest aparat care nu  a mai fost utilizat în România, am adunat până în momentul de față 2000 de euro. Deci, mai e nevoie de 500. Vorbim despre Unit dentar mobil- unitate denatră mobilă destinată în special copiilor cu autism” a declarat Marius Pop, medic stomatolog.

Contul pentru donaţii în vederea achiziţionării acestei unităţi dentare este deschis la Banca Transilvania din Bistriţa, Club Lions, RO 11BTRL 0060120526395XXX.

Președintele Medicilor Dentiști din Bistrița-Năsăud, Marius Pop, a fost reales în funcție în anul 2015, mandatul său expirând în 2019.

Comentarii

iulia

01.03.2018 14:11

Un om deosebit, dl. dr. Marius Nicolae POP. Un exemplu demn de urmat, de umanitate, daruire, empatie, bun simt, generozitate, implicare. Mare respect pentru dansul!!!!

Jungheatu

11.03.2018 19:17

Felicitari si spor la treaba ! 

Adauga comentariu