Noi încă ne mai tractăm tunurile, ca în Primul și al Doilea Război Mondial: „cuplul” camion-tun, la un pas de o tragedie la Dej! Logistica aparține unității de la Prundu-Bîrgăului (VIDEO)

Un camion de armată, care tracta un tun, a fost la un pas de a cădea de pe podul peste Someș de la Dej. Incidentul ar fi fost cauzat chiar de tunul tractat care, în urma unei derapări, a schimbat traiectoria de deplasare a camionului.

Autoheviculul s-a orpit înainte de a cădea de pe pod, rupând balustradele de protecție. În cabina camionului se aflau trei persoane, toate angajate ale unității militare de la Prundu-Bîrgăului, conform bistriteanul.ro.

Șoferul, în vârstă de 36 de ani, a fost rănit ușor și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Caravana militară se afla în misiune și se îndrepta către Turda. O altă autospecială a fost trimisă de la unitatea din Prundu-Bîrgăului către Dej, pentru a prelua tunul.

Dincolo de defilările în care logistica învechită este prezentată mai mult ca obiecte muzeale, acestea continuă să facă parte din dotarea unităților militare la modul cel mai serios.

Foto/video: dej24.ro

Comentarii

cititor

16.01.2020 10:27

Stimate domnule REPORTER ( ZIARIST ) ... da cum vrei sa transporti anumite piese de artilerie ? Se vede ca habar n-ai ce-i aia armata . Ma... " instruitule "... exista piese de artilerie care se transporta pe senile, altele pe roti, iar altele pe platforme ...  TRACTATE SAU AUTOPROPULSATE , peste tot oriunde in " lume " indiferent ca-i din " Epoca de bolovani " ... sau " Epoca de Rachete " ! 

Adauga comentariu