NOAPTEA ETILOTESTELOR: la Bistrița, cutremurul a fost măsurat în mg/litru alcool pur în aerul expirat! Cel mai „zdruncinat” șofer a înregistrat 0,75 grade „penale” (VIDEO)

Noaptea în care s-a înregistrat un cutremur de 5,8 grade pe scara Richter în zona Vrancea a avut la Bistrița alte valori, măsurate în grade alcoolice. Polițiștii de la „rutieră” au efectuat filtre cu tematică bahică, iar rezultatele nu au fost delor îmbucurătoare.

În numai trei ore de acțiune, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au identificat în trafic nu mai puțin de opt șoferi ale căror poveste a început cu „nu am consumat alcool”, dar care s-a sfârșit cu patru suspendări de permis și alte patru dosare penale.

Cea mai ridicată valoare înregistrată de etilotest a fost de 0,75 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Șoferul în cauză a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Bistrița pentru efectuarea probelor de sânge și i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Tânărul în cauză se deplasa cu autoturismul pe o stradă lăturalnică din Bistrița, Strada Romană, tocmai în ideea evitării unui eventual control în trafic. Ghinion! Polițiștii de la „rutieră”, asistați de „mascații” de la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) din cadrul IPJ BN au anticipat aceste intenții.

Bineînțeles că șoferul respectiv a negat faptul că ar fi băut, deși în mașină, chiar lângă scaunul șoferului, trona impetuos „obiectul muncii”. După testarea cu alcoolmetru, tânărul și-a încercat „farmecele” pe lângă polițiști, încercând o iertare, sau măcar o sancțiune mai... lejeră, fără să mai țină cont de faptul că toată scena avea parte de „spectatori” numeroși în uniformă, dar și aparatele de filmat îndreptate asupra lui.

Un alt șofer, mai smerit de această dată, a fost surprins băut la volan în zona Podului Jelnei. În acest caz etilotestul a înregistrat valoarea de 0,54 mg/lintru alcool pur în aerul respirat. Și acest șofer a fost condus la SJU pentru prelevarea probelor biologice. Singura lui problemă a fost... îmbrăcămintea, acesta fiind foarte rușinat nu de faptul că băuse „o bere”, ci de „ținuta” sa. Polițiștii nu au avut absolut nici o problemă cu aceasta...

Din păcate, aceste cazuri nu sunt singulare. Șoferi inconștienți continuă să creadă în ajutorul divin din partea lui Bachus, urcarea la volan după ce au consumat aclool fiind considerat un act de curaj. Acest teribilism a dus la pierderi de vieți omenești, de multe ori înregistrate chiar în autovehicului din care făcea parte șoferul în cauză.

„Polițiștii rutieri bistrițeni efectuează constant activități pentru prevenirea de evenimente rutiere cauzate de conducerea autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice. În acest sens, polițiștii efectuează controale în trafic pentru depistarea celor care pun astfel în pericol siguranța lor și a celorlalți participanți la traficul rutier” - ne-a declarat subinspector de poliție Sorin Timofte din cadrul IPJ BN.

Acțiunea s-a petrecut în cursul nopții de 27 spre 28 octombrie și a constat în amplasarea unor filtre în diferite locații din Bistrița și județ. Cele din municipiu au fost stabilite de comun acord sau chiar la indicația jurnaliștilor prezenți la acțiune.

 

Adauga comentariu