Noaptea dintre ani – austeră pentru orașele județului! După „cheltuiala” cu Centenarul, mai sunt bani doar pentru artificii, cu excepția Bistriței

Anul Centenarului a fost unul plin de manifestații culturale în tot județul, milioane de lei fiind cheltuite pe tot parcursul lui 2018. Pentru noaptea dintre ani nu au mai rămas bani decât pentru niște focuri de artificii și un fel de concert în reședința de județ.

După un an zbuciumat din punctul de vedere al manifestărilor, evenimente care au avut emblema Cemntenarului în frunte, sfârșitul de an se arată a fi unul sărăcăcios pentru orașele din Bistrița-Năsăud. Noaptea de Revelion în Năsăud, Beclean și Sîngeorz-Băi este marcată doar de niște focuri de artificii și probabil de o cupă de șampanie servită de autoritățile locale celor care se vor deplasa în centrele acestor orașe.

Bistrița este singura localitate urbană care a mai găsit niște resurse pentru o mocangeală de sfârșit/început de an, dar aici vorbim de doi ordonatori de credite, Primăria Bistrița prin Palatul Culturii și Consiliul Județean prin Centrul Județean pentru Cultură.

Revelionul bistrițenilor se va desfășura pe Pietonal, acolo unde vor concerta o trupă din Beclean – Big City, precum și pseudo-artista de renume național Lora, probabil singurul nume rămas disponibil pe agenda piariștilor bucureșteni.

Cu toatea acestea, suma de 5.500 de euro pentru „artista” Lora este una destul de piperată având în vedere „valuoarea” cocotei dâmbovițene, dar cu muuult mai acceptabilă decât cea oferită unei alte starlete care a concertat anul trecut – Antonia – plătită cu suma de 15.000 de euro.

La Bistrița se va servi și șampanie, se vor vedea și artificii care, dacă vor fi la nivelul celor din seara de 1 Decembrie, vor merita osteneala deplasării în centrul orașului. Nu vor lipsi „personalitățile” locale care vor număra secundele rămase din acest an prolific împreună cu cetățenii care nu se prea pot lăuda cu aceleași realizări.

Este de salutat modestia autorităților locale în organizarea revelioanelor stradale, o modestie binevenită după un an în care s-au înfulecat concerte și mocangeală deloc ieftine.

Comentarii

ecologistul

28.12.2018 17:21

La CASEROLA nu se da nimic ?

Adauga comentariu