Noapte „de foc” pentru pompierii din Bistrița-Năsăud: incendii la Bistrița, Nimigea, Coșbuc și Beclean! Cea mai lungă intervenție a durat mai bine de 8 ore (FOTO)

Seara de vineri, 19 aprilie, s-a încheiat în flăcări care au durat până în zorii zilei de sâmbătă. Pompierii din Bistrița-Năsăud au intervenit în cel puțin patru locații pentru stingerea unor focare.

Puțin după ora 21:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a fost sesizat în legătură cu un incendiu într-o pădure de molid, în localitatea Coșbuc.  Inițial s-a intervenit cu un echipaj cu 4 subofițeri din Nasaud, SVSU, OS., acestora alăturându-se peste 20 de persoane din localitate, primarul comunei fiind la fața locului coordonând Comitetul Local pentru Situatii de Ugenta.

Înainte de ora 22:00 un alt incendiu a fost anunțat, de acestă dată în Bistrița pe strada Calea Moldovei. Din fericire incendiul a fost lichidat înainte de a produce pagube. La intervenție au participat un echipaj de stingere cu apă și spumă, precum și patforma ISU, fiind vorba de un horneț.

Între timp, situația de la Coșbuc continuă. Au fost suplimentate efectivele cu 12 pompieri militari pentru a sprijini intervenția. Efectivele de pompieri militari au ajuns la un număr de 20 de persoane, din care 1 ofițer și 19 subofițeri, alături de persoanele mobilizate la nivelul localității Cosbuc.

La miezul nopții se intervine la Nimigea de Sus, acolo unde a fost sesizat un incendiu la o casă de locuit. Se alocă un echipaj de intervenție cu apă și spumă, dar și unul de prim ajutor, din partea detașamentului Năsăud.

Aproape în același timp este sesizat un incendiu la Beclean, fiind vorba de un depozit de pe strada Viilor. Intervine detașamentul Beclean.

În jurul orei 3:30 se anunță lichidarea incendiului de la Coșbuc:

„A rămas în supraveghere personal din cadrul Primăriei și Ocolul Silvic. Suprafața afectată este de aproximativ 5 ha vegetație și litieră” – au comunicat reprezentanții ISU BN.

În schimb, la Beclean, intervenția a durat mai bine de 8 ore, în cauză fiind vorba de un depozit de materiale textile, combustibile:

„Garda de Intervenție Beclean a finalizat operațiunile de stingere la magazia/depozitul din localitatea Beclean. Intervenția a durat mai bine de 8 ore, ardea mocnit, pe o suprafață de cca 400 mp plină de materiale combustibile (textile). Pentru gestionarea situației au fost direcționați 1 ofițer și 12 subofițeri cu 3 echipaje de intervenție, dintre care două de stingere și un echipaj de prim ajutor SMURD. Cauza probabilă este în curs de cercetare” – a anunțat ISU BN.

 

Foto: ISU BN

Adauga comentariu