Nincs gulyás în acest weekend! Maialul maghiarilor din Bistrița a fost amânat din cauza ploilor

În acest weekend era programat tradiționalul maial al maghiarilor bistrițeni, eveniment care avea printre altele și un concurs de gătit gulaș - manifestare îndrăgită de toți bistrițenii.

„Ca urmare a precipitațiilor abundente din ultimele zile, precum și a prognozei meteo care indică și pentru zilele următoare averse de ploaie, activitățile din Pădurea Schullerwald programate pentru data de 19 mai 2019, prilejuite de Maialului Bistriţean Maghiar, inclusiv concursul de gulaș, se vor amâna până la o dată care urmează să fie anunțată din timp” – relatează Primăria Bistrița.

Primăria, în calitate de organizator, va pune din nou la dispoziția echipelor de bucătari amatori câte un pavilion, lemnele de foc, carnea de porc, vită sau oaie, la alegere, cartofii necesari, pâinea, șervețele, tacâmurile și farfuriile de unică folosință. Celelalte ingrediente necesare pregătirii gulașului, pe lângă voia-bună și dorința de distracție, vor trebui aduse de participanți, împreună cu echipele lor de susținători.

Anul trecut, titlul de cel mai bun gulaș a fost obținut de echipa unor rideri cu jobene, fiind vorba de „chefii” de la Boierii Nordului. Gulașul câștigător a avut un ingredient secret ce nu s-a „scurs” din gurile membrilor echipei, preparatul fiind unul clasic, un amestec de vită și porc, perfect pentru odihna dintre călătoriile călare!

 

Adauga comentariu