Nina Rus a avut dezlegare la medalii! Păstrăvul de Romuli s-a lăsat momit de aur și argint, la Sibiu

Sălăuanca semifinalistă de la „Chefi la Cuțite”, Nina Rus, nu se dezminte și atacă furibund în festivalurile gastronimice din țară. Ultima dezlegare la medalii a avut-o în acest weekend la Sibiu, acolo unde s-a desfășurat un delicios „Festival al Peștelui Durabil”.

Festivalul sibian a găzduit chefi de top din toată România, numitorul comun fiind peștele. Astfel, s-au gătit preparate din pește pe trei categorii, pește din Marea Neagră, din Dunăre și din apele de munte, ultima categorie fiind cea la care Nina Rus și Păstrăvăria Rin din Romuli au reprezentat Bistrița-Năsăud și bineînțeles păstrăvul.

Astfel, în prima zi de festival, Nina Rus a avut parte de aplauze la scenă deschisă în timpul Live Cooking Show susținut de bistrițeancă, aceasta gătind un fel de bază din păstrăv în asociere cu vinuri.

În a doua zi de festival, Nina Rus și Păstrăvăria Rin au reușit să câștige două medalii de au și tot atâtea de argint pentru păstrav aromatizat cu cimbrișor și piper roșu, piure de păstârnac cu vanilie și mascarpone, sos de physalis cu vin rose și pudră de mazăre cu chili, dar și pentru cel mai bun păstrăv afumat, ingredientele fiind ținute sub cheie, în sertarul cu „secret”.

 

Comentarii

badea Vasile

02.04.2018 16:21

Articol corect, mai puțin primul cuvîntul de început  "Sălăuanca"După știința mea gospodina  este romuleancă, are rădăcinile in Hordoul lui Cosbuc si in Salva are doar prieteni.   

Rian Farcasiu

02.04.2018 16:37

Va multumim pentru precizarile facute! Salauani i-am denumit generic pe cei ce locuiesc de-a lungul Salautei

Adauga comentariu