NIMIGEA: Ce căuta un bărbat cu un topor într-un autobuz școlar, plin de elevi? Conducerea școlii susține că „nu-i atâta de grav pe cât ați dori dumneavoastră să fie” (VIDEO)

Un filmuleț în care apare un bărbat cu un topor ce se coboară dintr-un autobuz destinat trasportului de elevi, a început să facă vâlvă pe rețelele de socializare. Imaginile au fost surprinse în județul Bistrița-Năsăud, în comuna Nimigea, transportul elevilor fiind făcut pe ruta Florești – Nimigea de Jos.

Conform celui care a postat imaginile pe facebook, „de o săptămână, un individ cu toporul ascuțit provoacă teroare în autobuzul școlar ce transportă elevi pe ruta Florești - Nimigea de Jos, unii dintre ei cu vârste mici, de clasă pregătitoare.

Mai mult, copiii s-au plâns părinților că le este frică să mai călătorească în aceste condiții, mai ales că omul se comportă ciudat și agresiv, amenințându-i cu securea dacă nu îi cedează locul pe scaun, în microbuz”.

Camelia Tabără, inspectorul general școlar, a fost luată prin suprindere de telefonul nostru, aceasta neștiind de acest caz. Pentru o informare mai preciză, Tabără ne-a îndrumat către directorul școlii din Nimigea, Teodor Sas, responsabilitatea în aceste cazuri fiind exclusiv locală.

Directorul școlii ne-a declarat că nu s-a întâmplat nimic grav și că, deși este interzis transportul altor persoane în vehiculele destinate exclusiv elevilor, există o explicație în acest caz:

„Știu despre ce e vorba, nu este o chestie foarte gravă! Nu este gravă pentru că nu s-o întâmplat nimic grav, din fericire. Noi interzicem așa ceva (n.r. – ca o altă persoană să circule cu autobuzul destinat elevilor), dar șoferul, crezând că e părintele unui copil s-o gândit să-l ia, mai ales că el mergea să ajute la crăpat de lemne pentru școală. Am întrebat și eu șoferul și mi-a zis că încă o dată l-o mai luat... Văzându-l acolo, în mijlocul drumului și știind de ce merge în Nimigea... Deci nu tăia lemne pe bani, el ajuta pur și simplu la cărpat de lemne, fie la Primărie, fie la școală. Lucrurile s-o precipitat un pic și nu-i atâta de grav pe cât ați dori dumneavoastră să fie! Îs în trafic acum și... știți, pot să fiu și amendat... Atât am avut io de spus... Nu-i voie să transporte și prin regulament am interzis treaba asta. Dacă s-o întâmplat, șoferul o șă-și ia, să zicem, pedeapsa cuvenită. I-am atras atenția să nu se mai întâmple și asta e!” – ne-a declarat directorul unității de învățământ de care aparține autobuzul în cauză.

Dincolo de găselnița cu tăiatul de lemne, gravitatea faptului nu este dată de „dorința” unuia sau altuia, fie el părinte sau jurnalist, ci de respectarea unor reguli simple și clare. Dacă într-adevăr acea persoană ajuta la tăiatul lemnelor pentru Primărie sau școală, probabil că edilii din Nimigea trebuiau să-i pună acestuia la dispoziție și transport, mai ales că ar fi vorba de o activitate de voluntariat.

 

 

Adauga comentariu