Nihil sine Andrei! IPS Andreicuț din nou la Bistrița: primire cu plecăciuni la Bibliotecă, cu proteste la Milaș! Vezi sfânta taină a îmbrăcării prelatului (FOTO-VIDEO)

Centenarul – cuvântul care suge miliarde de lei în această perioadă, motivul pentru arătarea la față a politrucilor și popilor deopotrivă, căci e mare păcat să ratezi un astfel de prilej de sifonare financiară și afișare publică, unul la o sută de ani!

În acest context, în Bistrița-Năsăud a (mai) avut loc o nouă manifestare dedicată acestui moment, cel al Centenarului, (din nou) la Biblioteca Județeană, acolo unde personaje cu nume grele în istoria medicală, duhovnicească și informativă a orașului au ținut prelegeri legate de cardinalul Iuliu Hossu, bistrițeanul care a citit declarația Marii Uniri de acum 100 de ani de la Alba Iulia.

Mircea Gelu Buta s-a irijat într-un amfitrion deasupra gazdei popite a Bibliotecii, preotul Ioan Pintea, moment propice de încă o băgare în seamă a fostului director al spitalului bistrițean, și de această dată cu largul concurs al preacuratului Radu Moldovan Împărțitorul de insigne, cel mai bun exemplu de evlavie politică locală.

La un astfel de eveniment nu putea lipsi IPS Andrei Andreicuț, cel care s-a lăsat așteptat de soborul de preoți și de cel al politicienilor în curtea Bibliotecii Județene de partid. Acesta a intrat triumfal în curtea respectivă călare pe un superb asin Skoda Superb, mijloc de locomoție umil pentru valoarea sa, parbrizul acestuia văzând aproape toate autostrăzile Europei ortodoxe!

Pentru a nu se infecta de pesta porcină care plutea prin aer, popa Andrei nu a pus mâna pe nimic, nici pe ușă când a ajuns, nici pe veșmântul sfânt când s-a îmbrăcat și nici măcar pe acoperământul sfântului cap, căci și căciula respectivă i-a fost pusă de aghiotantul care seamănă a jandarm de Victoriei.

Până la urmă și-a dat greața și a urmat protocolul pupăturilor pe obrazul subțire al celor prezenți, a mai dat mâna cu unii-alții și s-a lăsat cu greu salutat regulamentar de un părinte la 90 de grade cu buzele lipite de mâna de mitropolit, gest demn de un ortodox aflat sub un raft american:

Nu același lucru se poate spune de primirea făcută la Milaș, acolo unde un grup tineri catolici l-au cam afurisit pe IPS, considerându-l efectiv în plus la acel moment, fiind vorba de sfințirea unui bust al unui cardinal catolic.

Nihil sine Andrei!

Adauga comentariu