Nepotismul - singura variantă de ocupare a posturilor cheie din instituțiile bistrițene. Încă un concurs cu dedicație și încurajarea non-competiției

Instituțiile de stat, cele alimentate financiat din bugetul local, adică din taxele și impozitele cetățenilor contribuabili, au ajuns un target primordial pentru o anumită categorie de oameni. Salariile imense, precum și celelalte beneficii care decurg din ocuparea uni post „la stat”, bonuri de masă, bonuri de vacanță, concedii „a la carte”, sporuri și un program de lucru mai mult decât lejer, toate sunt ca un electromagnet menținut în priză 24 de ore pe zi, pentru neamurile și apropiații celor sus-puși.

Primăria, Consiliul Județean, dar și celelalte instituții ale statului, își asigură personalul, în special cel de execuție, cu funcție, din rândurile obedienților, acele persoane mulate pe „cerințele” șefilor mai mult decât pe cerințele unei fișe a postului, marea lor calitate fiind aceea de „yes man”.

Dacă din posturile scoase la concurs de Primăria Bistrița am vazut deja cum stă treaba, stiridebistrita.ro scriind deja de cel puțin două cazuri, în Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și subsidiarele acestuia, nu e deloc diferit. În cazul Primăriei Bistrița am arătat cum un post de șef serviciu este ocupat de o persoană fără vechime în instituție, dar cu legăturile de rubedenie necesare. Ginerele unui consilier local, activ la capitolul propagandă social-democrată, a participat la un concurs pentru ocuparea unui post pe care deja îl ocupa neoficial, cel de șef serviciu în compartimentul turism.

foto: Cornel Ormenișan - ginerele lui Gheorghe Sabău

Inginerul respectiv s-a mulat perfect pe condițiile de participare, în care se cereau studiile viitorului ocupant, fără vechime necesară. Un alt post a fost ocupat de un pensionar M.A.I., la fel ca și în primul caz, post pe care se afla deja, dar neoficial, în cadrul minunatei Poliții Locale. Exemplele de nepotisme și „clanuri” familiale din Primăria Bistrița sunt multe și ne vom ocupa de ele la timpul lor.

După cum spuneam, nici Consiliul județean Bistrița-Năsăud nu face excepție de la regula nepotismelor. Pentru a nu se înțelege greșit, Doamne-Ferește, nu contestăm capacitățile intelectuale ale acestor personaje, încercăm doar să ne dăm seama de „coincidențele” care i-au propulsat în anumite funcții. Un astfel de exemplu este un alt ginere, cel al actualului vice-peședinte al CJ, Ioan Țintean, care ocupă, la fel, printr-un concurs mai mult sau mai puțin dedicat, onorabila funcție de director al SC Lucrări de Drumuri și Poduri SA, firmă ce are ca unic acționar CJ – Andrei Vieriu.

foto: Andrei Vieriu - ginerele lui Ioan Țintean

Tot în cardul LDP, de această dată în altă subsidiară născută din voia sfântă a președintelui CJ Radu Moldovan, la  LDP Security, se află în cea mai înaltă funcție un pensionar mult mai celebru decât cel din cadul Poliției Locale, și anume fostul șef al Poliției Municipiului Bistrița – Viorel Ința, care, la valoarea lui, nu putea rămâne un simplu pensionar, cu o întreprindere individuală pe numele său, care acordă consultață specială – expert autorizat pentru analize de risc la securitatea fizică.

foto: Viorel Ința - pensionarul „întreprindere individuală”

Cel mai nou caz de nepotism se regăsește în cadrul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, acolo unde a candidat de una singură sora managerului de județ – Florin Moldovan, nimeni altul decât vărul lui „Cristoiu de Chiraleș” – Ciprian Moldovan. Fostul jurnalist Florin Moldovan a ajuns manager de județ prin numirea directă a președintelui Consiliului Județean - Radu Moldovan, probabil ca o răsplată adusă serviciilor propagandiste purtate de cei doi jurnaliști în anumite perioade critice. Sora lui Florin, Lavinia, a ocupat săptămâna trecută postul de director al Muzeului Bistrița, fiind singura participantă la concursul pe post, acolo unde s-au cerut doar cunoștințe despre istorie, fără o vechime minimă necesară acestui job. Lavinia Moldovan este angajată a Complexului Muzeal de trei ani și a „luat” funcția deținută până acum de Cornel Gaiu, un istoric desăvârșit al județului. Gaiu va rămâne un simplu muzeograf.

foto: frații Moldovan - Lavinia și Florin

Sistemul de Pile – Cunoștințe – Relații funcționează de trăznește în Bistrița-Năsăud. Anumite surse ale publicației nostre ne-au comuncat faptul că în momentul în care se creează condițiile de participare la un astfel de concurs, alte persoane care ar indeplini acele condiții sunt dercurajate să participe. Descurajarea nu este făcută cu presiuni bolșevice, după cum s-ar crede, ci pur și simplu prin anumiți interpuși care avertizează despre oportunitatea altuia de a ocupa acel post.

Vom reveni și cu alte exemple de nepotisme făcute pe față sau pe (la) spate, influențe ce duc în derizoriu ideea de a candida pentru un anumit post în instituțiile locale de stat.

Adauga comentariu