Nepotism în formă continuată la Primăria Bistrița: în doar câteva luni, mama și-a adunat cei doi pui pe lângă ea! Secretara viceprimarilor are copiii aranjați/angajați în instituție

Din zece concurenți înscriși pentru ocuparea unui post în Primăria Bistrița, doar patru au trecut de proba scrisă. Dintre aceștia doar unul are legături de rudenie cu secretara celor doi viceprimari. Cine ia postul?

Coincidețele de acest gen se îmnulțesc pe zi ce trece. Stiridebistrita.ro v-a prezentant în scurta sa istorie mai multe cazuri de astfel de coincidențe, câteva dintre acestea fiind petrecute în aceeași instituție denumită Primăria Bistrița, locul în care clanurile familiale decid componența stufoasă a propriului aparat.

Ultimul caz (din păcate numai cronologic) o are ca protagonistă pe secretara celor doi vânjoși viceprimari, doamna Lidia Czervenski (foto sus), o profesionistă desăvârșită, de altfel, atât cât poate fi o secretară. Doamna în cauză, soția unui mare nume din istoria fotbalului bistrițean, Paul Czervenski (foto jos), este și o mamă grijulie, ca orice mamă, de altfel.

Până la copii, femeia în cauză și-a „rezolvat” soțul, căci marele sportiv de odinioară, revenit din „cantonamente” externe post-sportive, după câteva sezoane pe la Urbana, a prins un contract la Supercom, în prima ligă, acolo unde este un fel de căpitan de echipă. Principalul contractant al Supercomului este... Primăria Bistrița!

Următoarele mișcări au fost canalizate și focusate asupra celor doi copii: Paul și Diana. Primul a fost feciorul, Paul Jr. fiind încadrat la Direcția Turism și Educație, în echipa care se ocupă de pârtia Cocoș. Discret, frumos, elegant, fără tam-tam. Numai facebook-ul a știut de noul loc de muncă, Paul fiind mândru de acest fapt:

La numai câteva luni distanță, atunci când conjunctura a permis, având în vedere pensionarea unei doamne de la registratură, mama Czervenski a pregătit terenul fiicei Diana. Consursul a fost „pe bune”, ficare participant fiind notat în funcție de cunoștințele sale. Dintre toți, Diana (căsătorită Zubașcu) a fost cea cu cele mai multe cunoștințe, indiferent de forma figurată sau proprie a cuvântului.

Conform observatorbn.ro, unul dintre cei care au pierdut postul în fața fiicei secretarei viceprimarilor a susținut faptul că „la întrebările puse nu se putea răspunde decât dacă...”. Dacă știai întrebarea dinainte...

Astfel, familia Czervenski s-a reîntregit tradițional în municipalitate. Mama în cadrul Direcției Comunicare, dar care prestează activități de secretariat, fiica tot în cadrul Comunicării, dar la registratură, iar fiul pe/la pârtie...

Nu contestă nimeni capacitățile fiecăruia dintre personajele familiei Czervenski. Nimeni nu mai contestă nici concursurile sau rezultatele acestora. Nu mai e de contestat nici faptul că Primăria Bistrița, super-populată de funcționari, reprezintă un conglomerat de clanuri, ale căror salarii plătite din bugetele locale sunt mari către foarte mari.

Legal, totul a decurs normal. Moral, totul decurge la fel de... legal!

Comentarii

Raduta Muresan

18.10.2018 20:05

De peste ocean imi dau seama ca cine a scrus articolul este liberal..nu stiu cum au fost angajati primii doi..dar stiu si sint convinsa ca Diana a fost angajata pe drept..crezi oare ca si la cele 2 facultati oe care Diana le a terminat a avut ceva de-aface mama ei ? Ia dragut..(o..ule) te mai documenteaza inainte de a stropii cu noroi si in oameni nevinovati..nu te cunosc si nici nu mi doresc sa am in jurul meu persoane ca si tine cu articolul pe care l ai scris ai lasat de stiut ce caracter imputit ai..ai ceva cu Diana..? Nu ti a acordat atentie ? De ce doar acum ai scris articolul si nu dupa ce a fost Paul angajat..? Asta este o razbunare .?O zi frumoasa ca si tine sa ai acum si tot restul vietii tale..

Dodon

18.10.2018 21:58

Pachetul de tigari este nedezlipit de doamna, mai trebuie sticluta, aceasta doamna isi face viacul in balconul primariei cu tigara.Inadmisibil, intreaga familie la primarie si nu este singura.Primaria face angajari non stop.Platiti din banii nosttiRusineeeeee

Adauga comentariu