Municipiul Bistrița a ieșit azi de sub incidența scenariului roșu epidemic! Vezi ce restricții se ridică pe final de an

Aflat în scenariul roșu încă de la sfârșitul lunii octombrie, trecut și printr-o carantină de două săptămâni, municipiul Bistrița respiră, pe final de an, relaxările codului galben.

Instaurat în urma depășirii incidenței de trei cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 14 zile, raportate la mia de locuitori, codul roșu a fost ridicat după ce această incidență a scăzut, în raportarea aferentă zilei de 27 decembrie fiind vorba de 2,92 cazuri la mia de locuitori.

Conform Instituției Prefectului, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00.

De asemenea, sunt valabile aceleași reguli și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Restricțiile din municipiul Bistrița au fost modificate prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.124/27.12.2020 și intră în vigoare în data de 28 decembrie. Se respectă în continuare legislația impusă de prelungirea stării de alertă, precum și cea care privește unitățile administrativ-teritoriale cu incidența între 1,5 și 3/1000 de locuitori.

 

Comentarii

Cititor

29.12.2020 10:49

Deci, toti cei care umbla telelei si haihui ... " pe la case-a colinda "... n-au decat sa ramana la ultima casa, dupa implinirea orei 23,00 ...pana dimineata dupa ora 06,00 , deoarece interdictia de a circula dupa ora 23,00 ramane valabila !Intreaba un reporter  de presa-radio-tv... un " marocan "...-" Buna ziua... nu va suparati ca va deranjez sa va intreb... dumneavoastra cand mergeti cu colindul ? " ... la care " marocanul " raspunde ...- Vaaai doamna draga... " hapai... cand boiarii nu-s hacasa ... maarutz... margaritar..." !( Ca dupa ora 23,00 daca au plecat..., pana a doua zi la ora 06,00 sigur nu se pot inapoia... ) .Sa mai si radem, ca tristi sunte destul...

Adauga comentariu