Multe chipuri reactivate la dezbaterea pentru bugetul municipiului Bistrița: Gheorghe Tuță, Doris Rai, Marius Negrea sau Dorin Dobra! Lipsea „Vulpița”... (FOTO)

Ce frumos ar fi ca în fiecare an să fie alegeri locale, căci atunci dezbaterile pentru buget ar avea și sens, și prezență! Bugetul municipiului a trecut marți, 11 februarie, prin filtrul public al unei dezbateri, acolo unde au fost prezenți și alte persoane decât cele din aparatul propriu al Primăriei.

Peste 50 de persoane au luat parte la dezbaterea bugetului pentru anul 2020, din care aproape jumătate au fost angajați ai municipalități. Din jumătatea neînregimentată în aparatul bugetar al Primăriei s-au regăsit și câteva chipuri parcă pierdute din sfera publică reală (nu virtuală) a comunității locale, persoane care cândva au activat acolo, dar timpurile i-au tras pe tușa indiferenței.

Unul dintrea acestea este și fostul consilier local Gheorghe Tuță, care și-a exprimat câteva din gândurile sale legate de cheltuirea banului public. Un al chip care a pălit în ultima perioadă este cel al fostului senator Dorin Dobra, autoreactivat în vremuri de restriște. Doris Rai a fost și ea prezentă pentru prima dată în spațiul public, părăsind pentru câteva ore cel virtual. Un al persoanj care vine, dispare și apoi revine în vizor este „imobiliarul” Marius Negrea, despre care stiridebistrita.ro a scris că ar avea intenții legate de o candidatură municipală.

Nu au lispit și „clasicii” dezbaterilor, Florin Chereji și Marius Bălan, dar și alți cetățeni interesați de soarta municipiului. Din păcate, foarte multe propuneri clare legate de bugetul propriu-zis nu au fost, în schimb cei care au luat cuvântul au expus problemele legate de anumite investiții din mai multe zone ale orașului.

Câte dintre acestea vor fi luate în serios, vom vedea joi, 13 februarie, atunci când bugetul intră în plenul Consiliului Local pentru vot.

Anul trecut, în ședința similară, sala a foat aproape goală, „veteranul” Bălan fiind singur la post. Anul viitor, probabil, va fi din nou singur, căci dispare interesul electoral al afișării unora dintre cei prezenți, câțiva dintre aceștia având țintit fotoliul de primar.

Comentarii

Balan Marius- e...

12.02.2020 12:21

D-le RIAN FARCASIU ! Anul trecut am fost chiar singur in sala. Domnul din spate era trimisul JANDARILOR care ma pazea sa nu dau cu papucul dupa Primar ! Din 85.000 bistriteni am fost singurul care m-am prezentat si am sustinut niste obiective ceute  de mine  cu trimitere mult mai larga. Asta este la B-ta. Simn usor stimati bistriteni ! Alesii  lucreaza pt. voi. Cum  ii taie capul !

Samoan

13.02.2020 21:02

Se vede clar ...Nelu Mexicanu isi baga pdl-istii la înaintare...

Adauga comentariu