„Monstrul” lui Tibi Ușeriu și termosul elvețianului! Încă un episod din thrillerul Yukon s-a scurs cu bine pentru bistrițean, după ce acesta s-a pierdut prin hăul alb (AUDIO)

Orice apel care vine de la Tibi este așteptat cu sufletul la gură de întreaga sa familie: Alin, mamă, soție, voluntari Tășu, prieteni, bistrițeni, români... Apoi, în timp ce povestește pe scurt cum stă treaba, îți dai seama cât de mult te bucuri să-l auzi!

Plecat din punctul de control cu numărul 6 cu un handicap de câteva ore în spatele elvețianului Fabian, Tibi Ușeriu se luptă cu un monstru nu neapărat greu de învins, căci nici măcar nu-și dorește asta în pustietate. Monstrul lui Tibi îi ține, de fapt, de urât bistrițeanului. Are cui se plânge de frig, de zăpadă, de stomac, de lipsa unui termos „profi”, așa cum are elvețianul. Monstrul lui Tibi este prietenul lui, dușmanul nevăzut ce-l ține treaz.

Tibi Ușeriu se apropie de Pelly Corssing, penultimul check-point, acolo unde Fabian-elvețianu se odihnește deja de ceva timp. Fabian declara la începutul acestei curse nebune că „voi încerca să mă bucur de cursă, nu este vorba de câștig”. În urmă cu vreo două ediții a Yukon Arctic Ultra, Fabian Imfeld (foto jos), aflându-se exact în același check-point, la Pelly Crossing, a fost mușcat de o gânganie arctică, iar pățania este bine întipărită în mintea lui.

Urmează „bucla Pelly”, ultima parte din traseul de 300 de mile. Contează enorm starea de spirit, iar la acest capitol Tibi stă bine în acest moment, așa cum Alin, fratele atletului, constatase în timpul convorbirii telefonice. Fără raclete speciale de zăpadă și fără acele termosuri minune, doar cu propriul mostru alături, Tibi îi dă în geacă până la capăt!

Atunci când nu mai poți, mai poți un pic!

Adauga comentariu