„Moftul” lui Lazany prinde contur: SĂ VINĂ pacienți, nu numai să plece! INTERVENȚIE neurochirurgicală INEDITĂ aspura unui bărbat de 52 ani. Un alt caz este pe drum!

Unul dintre deziteratele managerului Spitalului Județan de Urgență „Bistrița”, Gabriel Lazany, este cel de a aduce pacienți la Bistrița și de a trimite cât mai puțini în alte centre medicale, iar acest „moft” începe să prindă contur.

În această săptămână, mai exact luni, 27 mai, un pacient de 52 de ani, din zona Harghita-Covasna, victimă a unui accident de bicicletă, a fost transportat cu o ambulanță la Bistrița. În cazul acestui pacient era nevoie de o intervenție neurochirurgicală, iar câteva spitale au refuzat cazul din varias motive, printre acestea numărându-se și lispa de locuri.

Un doctor, nu mai contează de la care spital, știind de existența unei echipe de specialiști la Bistrița, a sunat la SJU și a „rezolvat” situația. Marți, pacientul a intrat în sala de operații, acolo unde timp de 5 ore neurochirurgii dr. Andrei Farcaș, dr. Estera Pop și dr. Florin Leaț, precum și cei doi medici anesteziști, dr. Julien Antohi și dr. Anatol Burlacu, au dus la bun succes intervenția chirurgicală (fractură cervical complexă). Miercuri, pacientul a fost transferat înapoi la spitalul de proveniență. În prezent acesta este în stare bună.

Vestea s-a dus repede și în alte spitale din țară, astfel că azi, 31 mai, în jurul orelor 17:00, spitalul din Satu-Mare intervine și el tot pentru un caz de fractură care necesită o intervenție neurochirurgicală. Pacientul, cel mai probabil victimă a unui accident, este din Năsăud și va ajunge la Bistrița pentru operație!

Ideea de a aduce pacienți la Bistrița și de a trimite în alte centre câți mai puțini aparține managerului Gabriel Lazany care, în timpul unei conferințe de presă pe tema investiției într-un heliport, spunea că elicopterele SMUR ar putea și aduce pacienți, nu numai de a duce în alte zone.

 

Foto: radiografia fracturii înainte și după operație

Adauga comentariu