MOARTEA NU UMBLĂ CU MASCĂ

...și nici nu te lovește în mod direct, ci te ia parșiv, prin învăluire, îți caută punctele slabe și aplică lovitura finală: crima perfectă! Asta este fața covidată a îngerului morții, o față pe care mulți dintre noi încă o ignorăm.

În ultimele zile, în Bistrița-Năsăud, s-au stins din viață persoane care nu și-ar fi încheiat socotelile lumești chiar atât de repede. Dacă „rapsozii emeriți” ai facebook-ului își aruncă fecalele online prin cuvinte greu de digerat la adresa vârstinicilor decedați în urma contactării virusului SARS-COV-2, „vina” deceselor fiind aruncată pe spatele vârstei și a „comorbidităților”, în cazul persoanelor tinere ce e de comentat?

Decesul cu nr. 117 în Bistrița-Năsăud:

Femeie, 48 ani, din județul Bistrița-Năsăud, internată în data de 18 octombrie, prin UPU, în Secția Boli Infecțioase (Bronhopneumonie, Insuficiență respiratorie acută, Examinare CT: "Afectare Covid-19 pe aproximativ 80% din aria pulmonară"), unde a decedat în aceeași zi. Comorbidități: Diabet zaharat, Obezitate, Astm bronșic. Rezultat pozitiv pentru infecția cu Covid-19 la testarea RT-PCR.

Decesul cu nr. 116 în Bistrița-Năsăud:

Femeie, 59 ani, internată în 25 septembrie în Secția Chirurgie generală, transferată în aceeași zi în Secția Boli Infecțioase (în contextul RT-PCR pozitiv Covid-19). Întrucât starea de sănătate i s-a agravat, în data de 9 octombrie a fost transferată în Secția ATI, unde a decedat ieri, 17 octombrie. Comorbidități: Sindrom de hepatocitoliză, Trombocitopenie, Infecție a tractului urinar, Litiază veziculară.

Decesul cu nr. 115 în Bistrița-Năsăud:

Bărbat, 46 ani, internat în data de 8 octombrie în Secția Boli Infecțioase (Pneumonie, Insuficiență respiratorie acută, Infecție confirmată cu Covid-19 - formă severă), transferat în Secția ATI în aceeași zi. Pe fondul evoluției nefavorabile a stării de sănătate, a decedat astăzi, 16 octombrie (ora 05:15). Comorbidități: Insuficiență renală acută, Obezitate morbidă.

Decesul cu nr. 114 în Bistrița-Năsăud:

Bărbat, 45 ani, internat în data de 12 octombrie în Secția Boli Infecțioase (Pneumonie, Insuficiență respiratorie acută hipoxică, Infecție confirmată cu Covid-19), transferat în Secția ATI ieri, 15 octombrie, unde a și decedat aseară (ora 18:40). Comorbidități: Miastenia gravis.

Decesul cu nr. 113 în Bistrița-Năsăud:

Bărbat, 55 ani, internat în 5 octombrie în Secția Boli Infecțioase (Pneumonie), transferat în Secția ATI în 8 octombrie, unde a și decedat în 13 octombrie. Comorbidități: Diabet zaharat, Obezitate, Sechele infarct miocardic.

Ultimele cinci decese pe fondul infecției cu Covid-19 sunt toate ale unor persoane sub 60 de ani, cu diferite „comorbidități”: diabet, insuficiențe respiratorii, insuficiențe renale, probleme cadio sau obezitate. „Comorbidități” cu care alții trăim încă.

Fiecare dintre noi cunoaștem cel puțin o persoană care are cel puțin una dintre bolile de mai sus, sau chiar suntem într-o astfel de situație.

Covid-ul este acel criminal perfect ascuns în spatele comorbidităților, însă preferăm să nu-l vedem, să nu-l recunoaștem, să-i ignorăm prezența.

Fir-ar să fie de ea mască!

Adauga comentariu