Mită 1.000 de euro refuzată de un polițist: șoferul ce s-a „parcat” duminică dimineața într-o altă mașină a insistat să dea banii până s-a ales cu un al doilea dosar penal

Noaptea de sâmbătă spre duminică a fost una plină de neșansă pentru un tupeist de 22 de ani din Bistrița. Acesta s-a suit beat la volan, a lovit un alt autotursim parcat, apoi a sărit cu banul la polițist.

După ce fusese prins cu o alcoolemie de 0,68mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul a insistat cu mituirea polițistului, sperând că va scăpa de un dosar penal. Chiar și atunci când șoferul a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice, acesta încă insista, promițând o mie de euro polițistului pentru închiderea ochilor.

„În intervalul de timp cuprins între momentul constatării evenimentului rutier și până după prelevarea ultimei mostre de sânge, autorul faptei a promis în mod repetat agentului de poliție suma de 1.000 de euro, pentru ca acesta să nu-i întocmească dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție.

Agentul de la Rutieră a alertat DGA, astfel că tânărul de 22 de ani s-a ales cu un al doilea dosar penal, cel pentru dare de mită.

Adauga comentariu