Misiuni dificile de salvare pe Valea Sieului dupa un nou COD ROSU: copii si femei refugiati in podurile caselor, drumuri blocate si gospodarii inundate in prag de noapte (VIDEO)

O alerta de COD ROSU a fost activata miercuri seara pentru Valea Sieului in judetul Bistrita-Nasaud prin sistemul Ro-Alert. Populatia din comunele Sieu, Sieut si Monor a fost informata cu privire la vremea severa imediata, fiind recomandata adapostirea sau evacuarea in zone care ofera siguranta.

In localitatile Rustior, Gledin si Sieut s-au produs scurgeri masive de pe versanti care au produs viituri si au inundat mai multe gospodarii. S-a activat CJCCI si grupa operativa.

Mai multe misiuni au avut ca scop salvarea unor femei si a mai multor copii refugiati in podurile caselor. Alti doi copii au fost evacuati dintr-o casa de un echipaj SVSU Sieut. O alta misiune a vizat un copil si bunica acestuia in localitatea Monor.

O ambulanta care se deplasa de la Teaca catre zonele afectate a ramas blocata pe drum din cauza inundatiilor. Intr-un final, ambulanta cu pricina a reusit sa treaca cu ajutorul unor sateni si si-a continuat deplasarea la un caz de atac de panica in localitatea Gledin.

In sprijinul SVSU din comunitatile afectate intervin si echipaje din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita, cu motopompe de mare si medie capacitate. Pe drumurile catre localitatile mentionate se circula cu restrictie.

Video: facebook/tanco.gheorghe - Gledin

O noua alerta COD ROSU DE INUNDATII a fost emisa la ora 22:48 si vizeaza comunele Sieu, Sieut, Monor, Mariselu, Budacu de Jos, Cetate si Dumitrita si este valabila pana la ora 8:00 a zilei de joi, 13 iunie.

 

Update ora 0:05 (13 iunie):

O primă evaluare se prezintă astfel:
Gledin: 20 de gospodării inundate, 20 de stupi de albine inundati, 8 stâlpi de telecomunicații căzuți. 
Monor: primăria, 3 operatori economici și 15 gospodării inundate și o distilerie distrusă. 
Sieuț: 25 de gospodării inundate.
Intervenția este în dinamică și se poate modifica.

Evenimentele sunt in desfasurare, stire in curs de actualizare.

 

 

Adauga comentariu