MIS Grup a câștigat licitația pentru Aquapark-ul bistrițean, dar Primăria nu are bugetat nici 10% din valoarea lucrării

Compania MIS Grup a câștigat licitația pentru construirea Complexului Sportiv Acvatic din municipiu Bistrița, obiectiv cunoscut ca Aquaparkul din Wonderland, conform anunțului de atribuire publicat de SICAP.

Principalele lucrări cuprinse în proiect sunt : clădire principală cu bazin acoperit, jacuzzi, tobogane interioare, dușuri, servicii SPA, vestiare, punct prim ajutor, grupuri sanitare etc.; bazine exterioare: piscine și bazine pentru adulți și copii, dușuri, plajă, grupuri sanitare, tobogane de exterior multitrack, hidrotub și tobogan deschis; spațiu de agrement: teren de sport în aer liber, loc de joacă pentru copii pe vârste diferite și cu tematici diferite, baze de observare post salvare acvatică-salvamar; spații verzi amenajate peisagistic, alei carosabile și pietonale, parcări, utilități ; spatii tehnice.

Valoarea totală a contractului este de 33.556.984,66 lei, însă în bugetul pentru anul 2020 al Primăriei Bistrița, la capitolul „Complex Sportic Acvatic în municipiu Bistrița” este trecută suma de 3.000.000 lei, adică mai puțin de 10% din valoarea contractului!

O altă lucrare care este deja începută în zona Wonderland este legată de construcția unui complex sportiv polivalent, lucrare la este angrenată o asociere de firme din care face parte o altă firmă locală de clabru, Frasinul SRL.

Comentarii

Vizitator

19.02.2020 22:42

Un vechi proverb spune ca “inteleptul invata din greselile altora, desteptul invata din greselile proprii, iar prostul nu invata niciodata.” Dupa esecul declarat si recunoscut de Radu Moldovan legat de investitia din imprumuturi bancare făcută de primăria Bistrita cu pârtia de ski „Cocos” din Unirea, primarul Cretu nu a invatat nimic. Altfel nu se explică includerea in bugetul de cheltuieli pe anul 2020 a unui proiect de Aquapark tot la Unirea pentru care nu există altă sursă de finanţare, decât bugetul local. Este vorba de alocarea a trei milioane lei din bugetul pe aceast an pentru o investiţie evaluată la peste 35 milioane lei. Ar fi existat o posibilitate de finantare a investitiei cu fonduri guvernamentale, insa incompetentii nu au stiut sa profite de ea. In vara anului trecut, li s-a sugerat schimbarea denumirii proiectului ”Complexului de Agrement Acvatic Aquapark Bistrița” în ”Complex Sportiv Acvatic în Municipiul Bistrița”, pentru a se putea incadra la Programul 'Bazine didactice de înot', devenind astfel eligibil la finantare cu bani de la Compania Națională de Investiții (CNI), inafară de partea de agrement care include toboganele aquatice.

Adauga comentariu